Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Εξελίξεις στην Apple: Στην «έξοδο» ο «υπεύθυνος» και για τα Apple Maps, Scott Forstall



Η απομάκρυνση του Scott Forstall, senior vice president και επικεφαλής του τμήματος iOS της Apple, η οποία αναμένεται να γίνει στην αρχή της νέας χρονιάς, κάθε άλλο παρά ήσυχη μπορεί να θεωρηθεί, με τις φήμες να αναφέρουν ότι η «έξοδός»του από την εταιρεία σχετίζεται με την περίφημη «υπόθεση» των Apple Maps και τα προβλήματα της νέας υπηρεσίας.



Ο Forstall φαίνεται ότι αποχωρεί, ως αποτέλεσμα της άρνησής του να υπογράψει μία επιστολή στην οποία η εταιρεία εκφράζει τις απολογίες της σχετικά με τα προβλήματα των Apple Maps. Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρουν πηγές της Wall Street Journal, που φαίνεται ότι γνωρίζουν καλά την υπόθεση.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι κάποιοι στην Apple θεωρούσαν τον Forstall, έτσι κι αλλιώς, μία πηγή εντάσεων και διχασμού που δεν ταιριάζει στην «κουλτούρα» του Cupertino. Ο ίδιος, παρόλο που δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με πολλά στελέχη της αμερικανικής εταιρείας, φαίνεται πως είχε μείνει ακλόνητος στη θέση του τα τελευταία χρόνια, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του Steve Jobs, συνιδρυτή της εταιρείας. Τώρα, βέβαια, τα πράγματα είναι διαφορετικά…
Πληροφορίες αναφέρουν, εξάλλου, ότι ο Forstall είχε στείλει πρόσφατα email σε κάποια μέλη της ομάδας που εργάζονται για το iOS, αναφέροντας ότι «δεν έχουν αρκετά σημαντικές ιδέες πάνω στο mobile software». Πρόκειται για μία τοποθέτηση που ήταν επόμενο να δημιουργήσει εντάσεις και να «πυροδοτήσει» ακόμη περισσότερο τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με όσα σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Apple, ο Scott Forstall θα αντικατασταθεί, πρακτικά, από τον Craig Federighi, με τον τελευταίο να επιβλέπει τόσο το iOS όσο και το OS X κομμάτι της εταιρείας. Επιπλέον, ο Eddy Cueαναλαμβάνει επιπλέον καθήκοντα στο κομμάτι του Siri και των Maps, ενώ αναβαθμίζονται και τα καθήκοντα του επικεφαλής του βιομηχανικού σχεδιασμού της εταιρείας Jony Ive.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain