Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Και μετάφραση υποτίτλων προσφέρει πλέον το YouTube

Αν και είναι με απόσταση ο βασιλιάς των online βίντεο, το YouTube δεν παύει να βελτιώνεται συνεχώς προσφέροντας όλο και περισσότερες υπηρεσίες. Ανάμεσα τους η δυνατότητα μετάφρασης των υποτίτλων στα video. Πρόκειται για μια νέα λειτουργία που θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε όλους, μέσω της οποίας οι χρήστες θα μπορούν να μεταφράζουν τα δικά τους videos ή videos τρίτων σε πάνω από 300 γλώσσες.

Οι χρήστες θα μπορούν να ζητούν την μετάφραση των video τους μέσω του ανάλογου πλήκτου στον Video Manager. Απο εκεί θα επιλέγουν τις γλώσσες θα θέλουν να μεταφραστεί και στη συνέχεια η υπηρεσία θα δημιουργεί αυτόματα τα απαραίτητα έγγραφα με τους διαλόγους προς μετάφραση προκειμένου οι χρήστες να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους και να τα επεξεργαστούν.

Θα μπορούν ακόμα και να προσκαλέσουν άλλους χρήστες να βοηθήσουν στην μετάφραση ενώ μέσω του ίδιου εργαλείου θα μπορούν να βλέπουν την πρόοδο τους. Στην συνέχεια μπορούν να κάνουν Publish το video με τους υπότιτλους να είναι διαθέσιμους σε όσες γλώσσες επιθυμούν.

Ταυτόχρονα οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Google Translator Toolkit για αυτόματη μετάφραση των διαλόγων, κάτι που δεν συνιστάται από πολλούς αφού όσο καλό και να είναι το Google Translate δεν θα μπορεί να μεταφράσει σωστά τον προφορικό λόγο.

Με την νέα αυτή δυνατότητα η YouTube ελπίζει να βοηθήσει τους χρήστες της υπηρεσίας της να αυξήσουν κατακόρυφα το κοινό τους αλλά και να προβάλλουν τις ιδέες, τα προβλήματα και τις σκέψεις τους χωρίς να περιορίζονται από την γλώσσα τους.


Πηγή: proho.grAddThis

Ratings and Recommendations by outbrain