Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Windows Server 2012: Το λειτουργικό σύστημα για την εποχή του Cloud

Στο πλαίσιο διαδικτυακού event που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, ο Satya Nadella, Πρόεδρος του Microsoft Server and Tools Business, ανακοίνωσε τη γενική διάθεση του Windows Server 2012. Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο Nadella περιέγραψε πώς ο Windows Server 2012 αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του λειτουργικού συστήματος για την εποχή του cloud, προσφέροντας στους πελάτες μια σύγχρονη πλατφόρμα εφαρμογών.

«Το λειτουργικό σύστημα, το οποίο αποτελούσε πάντοτε την καρδιά της πληροφορικής, επαναπροσδιορίζεται μέσα στο νέο κόσμο των cloud υπηρεσιών, των συνδεδεμένων συσκευών και του μεγάλου όγκου δεδομένων» δήλωσε ο Nadella. «Η μοναδική εμπειρία της Microsoft στα πιο ευρέως διαδεδομένα λειτουργικά συστήματα, στις εφαρμογές και τις cloud υπηρεσίες, μας επιτρέπει να παρέχουμε το λειτουργικό σύστημα του Cloud, που βασίζεται στον Windows Server και το Windows Azure, βοηθώντας τους πελάτες να επιτύχουν ένα datacenter χωρίς όρια».

Ενεργοποιώντας το σύγχρονο Datacenter
Η Microsoft ανέπτυξε τον Windows Server 2012 με βάση το cloud, αξιοποιώντας την εμπειρία της στη λειτουργία διεθνών datacenters που βασίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες servers, προκειμένου να προσφέρει πάνω από 200 cloud υπηρεσίες. Ο Windows Server 2012 διευρύνει την έννοια του λειτουργικού συστήματος server, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες για virtualization, αποθήκευση, δικτύωση και αυτοματισμό. Εκατοντάδες νέα χαρακτηριστικά μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες να επιτύχουν ένα πρωτοφανές άλμα στην ταχύτητα, την κλιμάκωση και την ισχύ των datacenters τους και των εφαρμογών τους. Σε συνδυασμό με το Windows Azure και το System Center, ο Windows Server 2012 παρέχει στους πελάτες τη δυνατότητα να διαχειρίζονται και να προσφέρουν εφαρμογές και υπηρεσίες σε περιβάλλον private, hosted ή και public cloud.

Πηγή: proho.gr

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain