Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Lumia 920 και 820 από τη Nokia Ανακοινώθηκαν οι πρώτες συσκευές της φινλανδικής εταιρείας με Windows Phone 8
Η Samsung παρουσίασε μεν πρώτη smartphone με Windows Phone 8, αλλά η Nokia ήταν εκείνη που στη δική της παρουσίαση στη Νέα Υόρκη είχε τον Στιβ Μπάλμερ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft. Η φινλανδική εταιρεία ανακοίνωσε, όπως είχε αναφέρει το deasy.gr, τις πρώτες συσκευές της που βασίζονται στα Windows Phone 8, την επερχόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Οι συσκευές είναι τα Lumia 920 και Lumia 820 και ειδικά το πρώτο διαθέτει μία σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες τεχνολογίες (PureView, ασύρματη φόρτιση, κ.ά.) που αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον αρκετών καταναλωτών.


Το Lumia 920 διαθέτει οθόνη 4,5 ιντσών τεχνολογίας IPS με λειτουργία υψηλής φωτεινότητας και δυνατότητα για καλύτερη ανάγνωση κάτω από το φως με την ανάλυση στα 1280x768 pixels. Ο επεξεργαστής είναι ένας διπύρηνος στα 1,5 GHz, ενώ η μπαταρία είναι στα 2000 mAh, η μεγαλύτερη που έχει κάνει την εμφάνιση της σε συσκευή της Nokia. Επιπλέον, όμως, το Lumia 920 διαθέτει ενσωματωμένη τη δυνατότητα για ασύρματη φόρτιση (wireless charging) μέσω της τεχνολογίας Qi, όπου τα καλώδια είναι μη απαραίτητα. Μεγάλη έμφαση υπάρχει και στην κάμερα, η ανάλυση της οποίας είναι στα 8,7 megapixel, αλλά χρησιμοποιεί την τεχνολογία Nokia PureView που βελτιώνει σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα video.
Το Lumia 820 είναι λίγο πιο μικρό με οθόνη στις 4,3 ίντσες, ενώ και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι σε χαμηλότερα επίπεδα. Η οθόνη προσφέρει ανάλυση 800x480 pixels, η μπαταρία είναι στα 1650 mAh, η κάμερα των 8 megapixel δεν έχει την τεχνολογία PureView, ενώ για την ασύρματη φόρτιση χρειάζεται ειδικό αξεσουάρ. Ο επεξεργαστής είναι πάντως ο ίδιος.
Ο αποθηκευτικός χώρος στο μεν Lumia 920 είναι στα 32 GB, στο δε Lumia 820 στα 8 GB, αλλά και οι δύο συσκευές διαθέτουν θύρα για κάρτα μνήμης microSD.
Μεγάλη διαφορά είναι, φυσικά, και τα Windows Phone 8, τα οποία προσφέρουν αρκετές νέες δυνατότητες και γενικώς θεωρούνται ως ένα πολύ καλό λειτουργικό σύστημα για smartphones.

Τιμές δεν ανακοινώθηκαν, ενώ όσον αφορά τη διαθεσιμότητα το μόνο που αναφέρθηκε είναι πως το τελευταίο τρίμηνο θα είναι προς πώληση σε ορισμένες αγορές.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain