Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Κινέζικη εταιρεία απομιμήσεων του iPhone απειλεί την Apple

Αν δεν πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευφυές διαφημιστικό κόλπο, τότε οπωσδήποτε αποτελεί το άκρον άωτον της ειρωνείας. Αν δεν έχετε ακούσει για την Goophone, είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στη δημιουργία πιστών αντιγράφων του iPhone αλλά και δημοφιλών μοντέλων άλλων εταιρειών.

Με βάση λοιπόν τις διαρροές για το iPhone 5 η Goophone έχει ήδη δημιουργήσει τον σχετικό κλώνο και μάλιστα κατοχύρωσε και πατέντα για τον σχεδιασμό της συσκευής της στην Κίνα. Έχοντας λοιπόν στα χέρια της την πατέντα αυτή, απειλεί ότι θα κάνει αγωγή στην Apple καθώς πλέον το iPhone 5 που θα παρουσιαστεί στις 12 Σεπτεμβρίου θα αποτελεί αντίγραφο της δικής της συσκευής. με μηνύσεις!

Υποστηρίζει δηλαδή ότι αφού η συσκευή της κυκλοφόρησε πρώτη, κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του σχεδιασμού της και απειλεί την Apple σε περίπτωση που το design του iPhone 5 είναι όμοιο με αυτόν του GooPhone i5!

Δεν γνωρίζουμε αν αυτή είναι απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού ή επικίνδυνου marketing, η GooPhone όμως σίγουρα ξέρει πως υψώνει ανάστημα απέναντι σε μια εταιρεία που έχει εξαιρετικό ιστορικό σε θέματα πατεντών και δικαιωμάτων και πραγματικά «λατρεύει» τα δικαστήρια.

Πηγή: proho.gr


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain