Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Καλύτερες υπηρεσίες Internet στα νησιά από τον ΟΤΕ
Στην αναβάθμιση μέρους του δικτύου του προχώρησε ο ΟΤΕ με στόχο να προσφέρει ακόμα ταχύτερες και πιο σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις στο Αιγαίο και ειδικότερα τους κατοίκους και τους επισκέπτες στα νησιά των Κυκλάδων, του Βορειοανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και της Κρήτης.


Ολοκληρώνοντας, τον περασμένο Ιούνιο, την αναβάθμιση του κεντρικού δικτύου οπτικών ινών, που μεταφέρει κίνηση φωνής και δεδομένων από και προς τα νησιά του Αιγαίου, ο ΟΤΕ αύξησε τη χωρητικότητα του δικτύου κορμού, προσθέτοντας 50 Gbps (5λ) επιπλέον για τις ανάγκες των νησιών σε υπηρεσίες Internet. Πλέον, η κίνηση από και προς τα νησιά του Αιγαίου μεταφέρεται με ταχύτητα συνολικά  210 Gbps, εξασφαλίζοντας γρήγορες συνδέσεις και ποιοτικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το μήκους 1885 χιλιομέτρων υποβρύχιο δίκτυο του ΟΤΕ, που συνδέει τα νησιά του Αιγαίου μεταξύ τους αλλά και με το υπόλοιπο δίκτυο κορμού της εταιρείας, είναι τεχνολογίας DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing), από τις πλέον σύγχρονες για τη μετάδοση δεδομένων και είναι αρχιτεκτονικής δακτυλίων, εξασφαλίζοντας, όπως αναφέρεται, πολλαπλές εναλλακτικές οδεύσεις ώστε ακόμη και σε περίπτωση βλάβης σε ένα από τα καλώδια, η κίνηση να αναδρομολογείται, εξασφαλίζοντας αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών στους πελάτες της εταιρείας.
Στο πλαίσιο της παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών, ο ΟΤΕ ανασχεδίασε και τον τηλεπικοινωνιακό κόμβο της Ρόδου με σκοπό τη βελτίωση των παρεχομένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών φωνής και δεδομένων, με τη διαθεσιμότητα να αγγίζει πλέον το 99,999%. 

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain