Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Μηνύσεις για το ναυάγιο του Facebook Στον χορό και η αμερικανική Γερουσία




Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις μηνύσεις κατατέθηκαν σήμερα από επενδυτές που δηλώνουν πως εξαπατήθηκαν κατά τη διαδικασία εισόδου του Facebook στο Χρηματιστήριο.


Οι καταγγελίες βασίζονται στις αποκαλύψεις του Reuters, σύμφωνα με τις οποίες η Morgan Stanley αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη του Facebook φέρεται να ενημέρωσαν συγκεκριμένους επενδυτές πως η πορεία των εσόδων του κοινωνικού δικτύου θα είναι χειρότερη των αρχικών εκτιμήσεων. 
Εικάζεται πως οι επενδυτές που είχαν στη διάθεσή τους την πολύτιμη πληροφορία "ξεφορτώθηκαν" τις μετοχές του Facebook που είχαν προμηθευτεί, μέσω της χρηματαγοράς του NASDAQ. Μέσα σε τρεις μόνο συνεδριάσεις έχουν "εξαϋλωθεί" 20 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία του Facebook και, φυσικά, κάποιοι το έχουν μετανιώσει που έσπευσαν να βάλουν τα λεφτά τους στη μετοχή της εταιρείας στη διάρκεια της δημόσιας εγγραφής.
Οι ρυθμιστικές αρχές που εποπτεύουν την αμερικανική κεφαλαιαγορά δεν έχουν ανακοινώσει την έναρξη κάποιας έρευνας σχετικά με το τι συνέβη, αλλά η αμερικανική Γερουσία ανέλαβε ήδη πρωτοβουλία. Η αρμόδια επιτροπή του Σώματος θα διερευνήσει την υπόθεση και, μεταξύ... αστείου και πλάκας, δίνουν και παίρνουν τα στοιχήματα για το αν ο Zuckerberg θα εμφανιστεί ενώπιον των γερουσιαστών φορώντας φούτερ με κουκούλα.
Στο μεταξύ, κάτι έχει αρχίσει να κινείται σε πολιτειακό επίπεδο. Συγκεκριμένα η Morgan Stanley, κύριος ανάδοχος για την εισαγωγή του Facebook στο Χρηματιστήριο, έλαβε κλήτευση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας της Μασαχουσέτης.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain