Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Οι servers απογειώνονται Πειρατεία εδάφους-αέρος

Electronic Countermeasures @ GLOW Festival NL 2011 from liam young on Vimeo.



Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν γίνει ευρύτερα γνωστά από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και αλλού, ενώ χρησιμοποιούνται και από τις αστυνομίες ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών με διάφορες αφορμές. Τώρα, φαίνεται πως έρχεται η στιγμή για μια εναλλακτική χρήση τους.


Το Pirate Bay σκέφτεται αρκετά σοβαρά όπως όλα δείχνουν να δημιουργήσει ένα σμήνος μικρών πτητικών μηχανών, καθεμία από τις οποίες θα μπορεί να καλύψει μια έκταση με ακτίνα 50 χλμ και να προσφέρουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Pirate Bay σε όσους θα βρίσκονται σε αυτή την περιοχή. Η τεχνολογία ήδη υπάρχει, δεν πρόκειται για κάτι τόσο εξωτικό όσο ίσως αρχικά νομίσει κανείς. Η ομάδα του Tomorrows Thoughts Today είχε παρουσιάσει σε ένα φεστιβάλ στο Αϊντχόβεν ένα σμήνος τέτοιων μηχανών που πετούσαν πάνω από τον κόσμο και αναβόσβηναν κάθε φορά που κάποιος... τηλεφωνούσε σε μία από αυτές. Κάθε μηχανή δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα ασύρματο σημείο πρόσβασης, ανοικτό προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Το Pirate Bay σήμερα χρησιμοποιεί συμβατικά και... επίγεια data centers για τη λειτουργία του. Εάν αποφασίσει να κάνει τις σκέψεις του πραγματικότητα δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα πάνω από τα κεφάλια μας μια μικρή πτητική μηχανή που θα λειτουργεί ως εναέριος server του Pirate Bay. Σε αυτή την περίπτωση η φράση "έπεσε ο server" μπορεί να αποκτήσει και κυριολεκτική σημασία...

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain