Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ένα τατουάζ που θα σας λέει ποιος σας… καλεί και ποια η σχέση του με τη Nokia



Η Nokia φαίνεται ότι έχει στα υπόψη της μία νέα τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιεί ένα… τατουάζ στο σώμα σας, με την «κινητή» σας συσκευή να εκπέμπει σήματα σ’ αυτό, επιτρέποντάς σας να «αισθάνεστε» ποιος σας καλεί. Μήπως σας θυμίζει όλο αυτό ταινία φαντασίας;


Κι όμως φαίνεται ότι οι Φινλανδοί έχουν σκεφτεί (σ.σ. αυτό σημαίνει με άλλα λόγια ότι έχουν καταθέσει μια σχετική πατέντα) να φέρουν ένα τέτοιο concept στην πραγματικότητα. Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι ένα τατουάζ. Έπειτα, με χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, διαφορετικά μοτίβα παλμών θα μεταφέρονται, με βάση ποιος είναι αυτός που σας καλεί.

Πώς ακριβώς θα είναι, όμως, αυτά τα τατουάζ και πώς θα διαφοροποιούνται από όσα γνωρίζετε ήδη;

Φαίνεται, καταρχήν, ότι θα εφαρμόζονται με μελάνι που θα αποτελείται από σιδηροµαγνητικά σωματίδια, το οποίο πρέπει πρώτα να «εκτεθεί» σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να απομαγνητιστεί. Απ’ ότι σημειώνεται, μάλιστα, θα έχετε τη δυνατότητα ακόμη και να επιλέγετε τη «φωτογραφία» που επιθυμείτε να περιλαμβάνει το tattoo σας, κάτι που ίσως πείσει κάποιους να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία, για την οποία δε θα είχαν πειστεί διαφορετικά. Κατά τα άλλα, η διαδικασία είναι ίδια με αυτήν που πρέπει να ακολουθήσετε αν θέλετε να κάνετε ένα «κανονικό» τατουάζ – με τη διαφορά ότι χρησιμοποιείται φυσικά «ειδικό» μελάνι.

Αφού το τατουάζ εφαρμοστεί, θα πρέπει κατόπιν να μαγνητιστεί. Αυτό γίνεται φέρνοντας την εξωτερική του επιφάνεια κοντά σε έναν εξωτερικό μαγνήτη και περνώντας την πολλές φορές πάνω από το μαγνήτη, ώστε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έπειτα, το τατουάζ θα έχει αυξημένη ευαισθησία απέναντι στα εξωτερικά εναλλασσόμενα μαγνητικά πεδία και θα λειτουργεί ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο που θα λειτουργεί το gadget που θα… συνδέεται με το δέρμα σας.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο σας τρομάζει κάτι τέτοιο, αλλά φαίνεται πως ένα μέλλον που το… χέρι σας θα αποτελεί και το… τηλέφωνό σας, δεν είναι και πολύ μακριά

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain