Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Νέες εκδηλώσεις στο Hackerspace

Tρεις σημαντικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο hackerspace.gr και αυτήν την εβδομάδα. Την Κυριακή 18 Μαρτίου και ώρα 12:00 θα λάβει χώρα στο hackerspace.gr ένα Sprint μετάφρασης του LuCI, του πιο δημοφιλούς περιβάλλοντος διαχείρισης του OpenWrt. Η διαδικασία της μετάφρασης στον χώρο του ανοιχτού λογισμικού είναι συνήθης και δεν απαιτεί καμία τεχνική γνώση. Αρκεί να έχεις την διάθεση να μεταφράσεις στην γλώσσα σου το project που σε ενδιαφέρει. Αφορμή γι’ αυτό το workshop είναι το Wireless Battlemesh v5, η παγκόσμια συνάντηση ανθρώπων που ασχολούνται με wireless τεχνολογίες – φυσικά και με το OpenWrt – και φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Το OpenWrt είναι ένα λειτουργικό σύστημα Ανοιχτού Λογισμικού βασισμένο σε Linux, ειδικά διαμορφωμένο για routers. Πιθανόν το DSL router σας να μπορεί να “τρέχει” ήδη OpenWrt.
Στις 15:00 επίσης την Κυριακή 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ένα κυνήγι χαρτογράφησης με αφετηρία το hackerspace.gr έτσι ώστε να εμπλουτιστεί ο χάρτης της περιοχής στο OpenStreetMap. Με την χρήση smartphones και τη βοήθεια του walking-papers project θα καταγράψουμε και θα καταχωρήσουμε αξιόλογα σημεία της περιοχής προσφέροντας ελεύθερα έτσι στο σύνολο ακριβή στοιχεία και πληροφορίες που θα μπορεί να βρει στο OpenStreetMap.org. Το OpenStreetMap είναι μια ελεύθερη πλατφόρμα χαρτών που βασίζεται στις συνεισφορές εθελοντών για τον εμπλουτισμό της, έχοντας χαρακτηριστεί από πολλούς η Wikipedia των χαρτών (http://walking-papers.org/)

Την Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί workshop για το πως μπορούμε να φέρουμε το Android κινητό στα μέτρα μας. Εμπνευσμένο απ’ την καμπάνια “Free your Android” του Free Software Foundation Europe, θα δούμε πως μπορούμε να παραμετροποιήσουμε το android smartphone μας βάζοντας custom rom, εγκαθιστώντας Open-Source εφαρμογές και πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε χωρίς την ανάγκη ύπαρξης Google account. Η παρουσίαση αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά παρουσιάσεων που αφορά την παραμετροποίηση του Android σε κινητά

Το hackerspace.gr είναι ένας χώρος αφιερωμένος στο δημιουργικό hacking κώδικα και κατασκευών στο κέντρο της Αθήνας. Λειτουργεί με βάση τη φιλοσοφία του Ανοιχτού Λογισμικού και προάγει την δημιουργικότητα, συνεργασία, έρευνα, ανάπτυξη και φυσικά τη μάθηση. Ο χώρος είναι ανοιχτός 24/7 σε όλους και η πρόσβαση είναι δωρεάν ενώ φιλοξενεί καθημερινά συναντήσεις δημιουργών λογισμικού ή περιεχομένου αλλά και DIY projects.

Περισσότερα:
Αμπατιέλου 11, Άγ. Ελευθέριος (πλησίον ΗΣΑΠ)

Πηγή: proho.gr

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain