Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η Mozilla μπαίνει δυναμικά στο χώρο των φορητών συσκευών

Η αγορά της Motorola από τη Google έχει προβληματίσει αρκετά τους κατασκευαστές smart phones και tablets. Είναι σαφές πια ότι η ανάπτυξη του Android θα έχει ως βάση της τις συσκευές της συγκεκριμένης εταιρείας και ότι η Google δεν θα έχει ιδιαίτερο λόγο να υποστηρίζει οποιοδήποτε άλλο κατασκευαστή αφού θα είναι περισσότερο ανταγωνιστής της παρά συνεργάτης της.


Έτσι λοιπόν η ανακοίνωση της Mozilla ότι θα δημιουργήσει δικό της λειτουργικό, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υποστήριξη από την πλευρά της Ισπανικής Telefónica σχετικά με τη δημιουργία συσκευών βασισμένων στο Boot to Gecko. Η εταιρεία, μάλιστα, αποκάλυψε την πρόθεσή της να συνεργαστεί για την κυκλοφορία των πρώτων συσκευών μέσα στο 2012.
Αντίστοιχη υποστήριξη θα δεχτεί το ίδρυμα και από τις Adobe και Qualcomm με στόχο την υιοθέτηση της HTML5 ως βιώσιμης επιλογής στην βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας.
Επιπλέον η Deutsche Telekom ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην ανάπτυξη του Boot to Gecko, αφιερώνοντας πόρους και ενδεχομένως και προσωπικό από το τμήμα καινοτομίας της.

Πηγή: proho.gr



AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain