Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Εύκολη αναζήτηση των εικόνων Νέα εργαλεία προσφέρει η Xerox



Μια ομάδα ερευνητών της Xerox επινόησε τεχνολογίες χάρη στις οποίες η αναζήτηση ακριβώς των εικόνων που χρειάζεστε για να εικονογραφήσετε και να επικοινωνήσετε το μήνυμά σας γίνεται πια απλή υπόθεση. Τα εργαλεία imaging είναι διαθέσιμα στο online portal τεχνολογίας της εταιρείας που ονομάζεται Open Xerox, ένα website που επιτρέπει στους πελάτες να δοκιμάζουν νέες εφευρέσεις.

Τα τέσσερα νέα εργαλεία, που αναπτύχθηκαν στο Ερευνητικό Κέντρο της Xerox στην Ευρώπη (Xerox Research Centre Europe), αναλύουν, ταξινομούν και ανακτούν εικόνες και συλλογές εικόνων με δημιουργικούς τρόπους. Για παράδειγμα, ένα εργαλείο μπορεί να κατηγοριοποιήσει συλλογές φωτογραφιών με βάση ένα συγκεκριμένο αισθητικό στυλ αντί με βάση μια βασική κατηγορία.

Τα εργαλεία διευκολύνουν τη διαχείριση μεγάλου όγκου συνόλων από πληροφορίες, έγγραφα και εικόνες.

Τα νέα imaging demos είναι τα παρακάτω:

Similar Image Search – με δυνατότητα αναζήτησης μεταξύ πέντε εκατομμυρίων εικόνων σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, αυτή η τεχνολογία επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ψάξει σε μεγάλες συλλογές φωτογραφιών υψηλής ποιότητας, ψηφιακές παρακαταθήκες ή στοιχεία γραφιστικής και να επισημάνει ακριβώς το αντικείμενο που χρειάζεται. Η Xerox δουλεύει πάνω σε μια εκδοχή που θα βασίζεται στο νέφος και θα μπορεί να παρέχει αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο σε εκατοντάδες εκατομμύρια εικόνες.
Η τεχνολογία πίσω από τη λειτουργία Similar Image Search μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην οργάνωση και την έρευνα κάθε είδους «αποθήκης» εικόνων, είτε πρόκειται για μεγάλες βάσεις δεδομένων που πωλούν φωτογραφίες, για «αποθήκες» ψηφιακών εγγράφων επιχειρήσεων ή για μια προσωπική συλλογή φωτογραφιών στο desktop του υπολογιστή σας.

Image Categorizer – νικήτρια της πρόσφατης δοκιμασίας ταξινόμησης εικόνων International Imagenet, αυτή η τεχνολογία κατηγοριοποιεί αυτόματα τις φωτογραφίες ανάλογα με το περιεχόμενό τους. Απευθυνόμενη στους διαφημιστές, τους επαγγελματίες του marketing ή τους φωτογράφους που διαχειρίζονται μεγάλα σύνολα εικόνων, χρησιμοποιεί τεχνικές «διδασκαλίας» μηχανών και αλγόριθμους επεξεργασίας για την ανάλυση και ταξινόμηση των διαφόρων κατηγοριών εικόνων. Για παράδειγμα, η αναζήτηση με κείμενο όπως «ηλιοβασίλεμα», «μήλο» ή «μαργαρίτα» θα φέρει αποτελέσματα χωρίς να χρειάζεται να έχει προστεθεί ετικέτα σε κάθε εικόνα.

Aesthetic Image Search – πολλές σύγχρονες μέθοδοι για την ταξινόμηση των εικόνων βασίζονται στην αναγνώριση των μερών – αν περιέχει ρόδες και δρόμο, τότε η εικόνα είναι πιθανότερο να αναπαριστά ένα αυτοκίνητο παρά μια καμηλοπάρδαλη. Για να προσδιοριστούν, όμως, η αισθητική ποιότητα και τα στοιχεία του στυλ μιας εικόνας, χρειάζεται μια νέα προσέγγιση. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Image Categorizer, αυτό το νέο demo καταπιάνεται με το δύσκολο έργο να προσπαθήσει να μάθει τι κάνει μια εικόνα ιδιαίτερη και μοναδική. Για παράδειγμα, οι καλές φωτογραφίες από παραλίες χαρακτηρίζονται συχνά από «μεταξένια» κύματα που επιτυγχάνονται με μακρά έκθεση στη φωτογραφική μηχανή∙ ο αλγόριθμος θα ανιχνεύσει τέτοιες φωτογραφίες. Οι εφαρμογές δίνουν τη δυνατότητα αναζήτησης σε μεγάλες βάσεις δεδομένων, βοηθώντας να επιλέξετε τις καλύτερες φωτογραφίες για εκτύπωση ή να βρείτε ένα συγκεκριμένο στυλ εικόνας μέσα σε μια τεράστια συλλογή.

Catepix – προηγμένη τεχνολογία ανάλυσης εικόνας χρησιμοποιείται σε αυτή τη διασκεδαστική εφαρμογή που θα αναλύσει τις φωτογραφίες σας στο Facebook και θα σας πει τι μαρτυρούν για την προσωπικότητά σας. Προσθέστε την στο προφίλ σας και μάθετε τι θα πει για εσάς!



AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain