Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Καινοτομείστε με το Kinect



Διαγωνισμό για τη συγκέντρωση επιχειρηματικών ιδεών που θα αξιοποιούν τις δυνατότητες του Kinect ξεκινά η Microsoft. Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε το πρόγραμμα υποστήριξης Kinect Accelerator και προσκαλεί προγραμματιστές και start ups που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της πρωτοποριακής τεχνολογίας του Kinect, να δηλώσουν συμμετοχή. Οι δέκα ιδέες που θα διακριθούν μέσα από τη διεθνή αυτή πρωτοβουλία θα λάβουν ολοκληρωμένη υποστήριξη προκειμένου να εξελίξουν την ιδέα τους σε ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση.

Υπενθυμίζεται πως το Kinect, το οποίο έγινε γνωστό από το Xbox 360, πρόκειται σύντομα να είναι διαθέσιμο και για τα Windows, οπότε το κοινό στο οποίο απευθύνεται η συγκεκριμένη τεχνολογία αναμένεται να διευρυνθεί σημαντικά.

Προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό αποτελεί η ενασχόληση των συμμετεχόντων με τεχνολογίες που σχετίζονται με το Kinect της Microsoft και το Natural User Interface, ενώ η προθεσμία αιτήσεων είναι 8 Φεβρουαρίου 2012. Οι δέκα συμμετοχές που θα διακριθούν, θα φιλοξενηθούν από τη Microsoft στο Σηάτλ για τη χρονική περίοδο 2 Απριλίου - 28 Ιουνίου 2012, όπου υποστηριζόμενες από μια μεγάλη ομάδα επαγγελματιών, θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περαιτέρω την ιδέα τους. Κάθε διακριθείσα συμμετοχή θα λάβει από 20.000 δολάρια, καθώς και ένα Xbox development kit, το Windows Kinect SDK, συνδρομή στο πρόγραμμα BizSpark και τεχνική εκπαίδευση και υποστήριξη. 



AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain