Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Εξοικιωμένοι με τα Social Media οι Έλληνες

Ιδιαίτερα εξοικιωμένοι με τα social media δηλώνουν οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου. Ταυτόχρονα όμως, αντιμετωπίζουν με αρκετή δυσπιστία όσα δημοσιεύονται σε αυτά.
Σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Έλληνες χρήστες του Internet μπορούν να χαρακτηριστούν ως «έμπειροι» καθώς το 50% από όσους ρωτήθηκαν δηλώνει ότι χρησιμοποιεί τα social media τουλάχιστον 3 χρόνια. Το 68% των Ελλήνων επισκέπτεται σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook, twitter) και το 60%, blogs και forums. Επίσης ένας στους δύο Έλληνες αναζητά πληροφορίες σε σελίδες με αξιολογήσεις (reviews) χρηστών πριν προχωρήσει στην αγορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας.

Παρά την έξοικίωση όμως με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μόνο το 50% απάντησε ότι κάνει συχνά σχόλια σε δημοσιεύσεις τρίτων (κυρίως στο facebook). Ακόμη χαμηλότερα είναι τα ποσοστά όσον αφορά τα blogs και τα forums. Εκεί λιγότεροι από το 20% κάνουν σχόλια, ενώ μόνο το 10% κάνει ή σχολιάζει κάποιο review.


Πηγή: proho.gr




AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain