Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

1 τρις διαφημίσεις σε smartphone και tablets από το AdMob της Google



Το AdMob είναι μία αγορά διαφημήσεων σε κινητές συσκευές που συνδέει τους διαφημιστές με τους δημιουργούς εφαρμογών. Είναι δηλαδή το «εργαλείο» που επιτρέπει μεν σε διαφημιστές να δημιουργήσουν διαφημίσεις, να επιλέξουν τις σελίδες στις οποίες θα καθοδηγείται όποιος πατήσει πάνω τους και να επιλέξουν το φίλτρο σύμφωνα με το οποίο οι διαφημίσεις τους θα εμφανιστούν στις εφαρμογές των developers που ενσωματώνουν το εργαλείο αυτό στις εφαρμογές τους, είτε για smartphones, είτε για tablets.


Ένα σημαντικό ορόσημο που σίγουρα θα «γιορτάσει» η AdMob είναι ότι έχει «σερβίρει» 1 τρισεκατομμύριο διαφημίσεις! Αριθμός που είναι σημείο αναφοράς, όχι μόνο γιατί είναι μεγάλος από μόνος του, αλλά και για τον πολύ γρήγορο ρυθμό που έχει φτάσει σε αυτό το νούμερο. H AdMob ξεκίνησε το 2007 και εξαγοράστηκε από την Google το 2009.

Αν σας κάνει να αναρωτιέστε γιατί είναι τόσο σημαντικό σας απαντάμε με πολύ λίγες λέξεις: Όσο περισσότερα Android και iOS smartphones και tablets ενεργοποιούνται στον κόσμο, τόσο περισσότερο οι διαφημιζόμενοι και οι διαφημιστές θα αναζητούν πλατφόρμες όπως το AdMob για να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους. Τόσο περισσότεροι developers θα δημιουργούν εφαρμογές γι αυτά και θα πληρώνονται φιλοξενώντας τις διαφημίσεις αυτές. Τόσο περισσότεροι χρήστες σαν εσάς κι εμάς, θα χρησιμοποιούμε τις διαφημίσεις που βλέπουμε στις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά στις συσκευές μας, εφόσον τις βρίσκουμε ενδιαφέρουσες.

Τόσο απλά.
P.S. Ευχαριστούμε τον «ανώνυμο» φίλο για το tip

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain