Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πως ο Steve Jobs σταμάτησε τις διαρροές στην Apple


Είτε το πιστεύετε είτε όχι υπήρχε μια εποχή στην Apple όπου η μυστικότητα ήταν μια λέξη άγνωστη. Τα πάντα για την εταιρεία ήταν γνωστά στον τύπο στον υπερθετικό βαθμό!
Μετά την επιστροφή του Jobs στην Apple το 1997, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Ο John Lilly, πρώην εργαζόμενος στην εταιρεία, περιγράφει το τι έγινε:

Θυμάμαι το πρώτο εσωτερικό e-mail που έστειλε ο Jobs αφού επέστρεψε στην Apple -μιλούσε για το πως η Apple θα κυκλοφορούσε μερικά πράγματα την επόμενη βδομάδα και μια επιθυμία να σφίξει τις επικοινωνιακές σχέσεις ώστε οι υπάλληλοι να γνωρίζουν περισσότερα για το τι συμβαίνει και ότι όλα αυτά απαιτούσαν σεβασμό και εμπιστευτικότητα. Το e-mail αυτό στάλθηκε μια Πέμπτη. Την Δευτέρα που πήγαμε για δουλειά διαβάσαμε ένα mail από τον Fred Anderson, τότε CFO της Apple, ο οποίος έλεγε ότι “ο Steve έστειλε ένα mail την προηγούμενη βδομάδα που δεν ήθελε να διαρρεύσει, παρακολουθούσαμε όλες τις κινήσεις e-mail και 4 άνθρωποι έστειλαν λεπτομέρειες προς τα έξω. Και οι τέσσερις δεν δουλεύουν πλέον για την εταιρεία”

Από ΄κει ξεκίνησαν όλα, λοιπόν, και έχουμε φτάσει στο σημερινό σημείο που δεν γνωρίζουμε τίποτα για τα προϊόντα της Apple. Η μυστικότητα αυτή αποτελεί ομολογουμένως βασικό συστατικό της επιτυχίας της Apple.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο αρχικό άρθρο του Lilly εδώ.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain