Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

iPhone 4S & Siri: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Το Siri είναι μια νέα λειτουργία που περιλαμβάνεται αποκλειστικά στο νέο iPhone 4S. Τι κάνει; Πολύ απλά αναλαμβάνει τον ρόλο του προσωπικού σας βοηθού βοηθώντας σας να κανονίσετε ραντεβού, να στείλετε μηνύματα και να μάθετε οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε.

Εάν αυτό σας μοιάζει γνώριμο είναι επειδή η λειτουργία αυτή είχε διαρρεύσει πριν λίγες μέρες ως Assistant και πρόκειται για ένα επαναστατικό χαρακτηριστικό αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης που αν λειτουργήσει όπως το διαφημίζει η Apple θα λύσει τα χέρια σε πολύ κόσμο.

To Siri καλείται με το παρατεταμένο πάτημα του home button και εμφανίζεται ως μια εικόνα ενός μικροφώνου στο ύψος της multitasking bar. Μόλις ακουστεί ο ήχος μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε στο iPhone σαν να κάνατε κανονική συζήτηση. Για παράδειγμα μπορείτε να πείτε “Πες στη γυναίκα μου ότι θα αργήσω”, “Θύμησε μου να πάρω τον κτηνίατρο”, “Υπάρχει κανένα καλό φαγάδικο εδώ κοντά;”, “Να πάρω ομπρέλα σήμερα;”. Αυτό που θα πείτε θα εμφανιστεί στην οθόνη σε μορφή κειμένου. Το Siri θα απαντήσει τόσο γραπτώς όσο και φωνητικά άμεσα είτε ζητώντας διευκρινίσεις.

Ένα από τα δυνατά χαρτιά του Siri είναι η συνεργασία του με υπηρεσίες όπως το Yelp και το Wolfram Alpha. Μπορεί να χρησιμοποιήσει, επίσης, τις υπηρεσίες τοποθεσίας για να σας προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα με βάση την τοποθεσία σας. Μπορεί να έχει πρόσβαση στις επαφές σας για να καθορίσει συγγενείς και φίλους.

Μπορείτε, επίσης, να υπαγορεύσετε κάποιο κείμενο χρησιμοποιώντας το εικονίδιο του μικροφώνου στο πληκτρολόγιο του iPhone 4S. Πατώντας το “Done” μετατρέπεται σε κείμενο και στέλνεται ανάλογα με την εφαρμογή στην οποία βρίσκεστε.

Μερικές από τις λειτουργίες του Siri:


Μπορείτε να δείτε και το βίντεο που περιγράφει τη λειτουργία του Siri:


To Siri θα διατεθεί σε beta μορφή αποκλειστικά στο iPhone 4S στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά τουλάχιστον για την αρχή.

[via iphonehellas.gr]



AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain