Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

CYTA HELLAS: Είσοδος στην κινητή


Την επέκτασή της στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας προετοιμάζει η CYTA HELLAS, η οποία ήδη βρίσκεται σε επαφές με τους σχετικούς παρόχους. Όπως είπε ο γενικός διευθυντής της ελληνικής θυγατρικής του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ, Μιχάλης Αχιλλέως, στόχος της εταιρείας είναι να επεκταθεί στην εγχώρια κινητή τηλεφωνία, λειτουργώντας ως Mobile Virtual Network Operator, αξιοποιώντας την υποδομή ενός εκ των υφιστάμενων παρόχων.
Οι σχετικές συζητήσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2012, ωστόσο ο κ. Μ. Αχιλλέως διευκρίνησε ότι η CYTA HELLAS «δεν πρόκειται να μπει στον χορό των συχνοτήτων και των εκατομμυρίων ευρώ που τον συνοδεύουν».

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία δρομολογεί, έως το τέλος του 2012, ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 30-40 εκατ. ευρώ. Τα εν λόγω κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση των υποδομών δικτύου σε περιοχές όπου δεν υπάρχει παρουσία, για αγορά εξοπλισμού και για τη δημιουργία ενός call center στη Θεσσαλονίκη. Το τελευταίο υπολογίζεται να είναι έτοιμο έως το τέλος του προσεχούς Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ σε αυτό θα αποσχοληθούν 40 έως 60 εργαζόμενοι.

Σήμερα, η CYTA HELLAS καλύπτει πληθυσμιακά το 68% του συνόλου της χώρας και ήδη έχει σπάσει το «φράγμα» των 200.000 πελατών, που ήταν και ο στόχος για το 2011.

Ο κύκλος εργασιών αναμένεται να φθάσει φέτος στα 55 με 60 εκατ. ευρώ, ενώ στο τέλος του 2013 αναμένεται να ξεκινήσει η καθαρή κερδοφορία για την εταιρεία.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain