Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Panasonic, Sony & Samsung ενωμένες! Προς universal standard 3D γυαλιών



Μετά το ανελέητο κυνήγι που τους εξαπόλυσε η LG με τα παθητικά της 3D γυαλιά, οι τρεις μεγαλύτεροι κατασκευαστές τηλεοράσεων συμφωνήσαν για τη δημιουργία κοινού στάνταρτ 3D γυαλιών.



Οι Panasonic, Sony και Samsung κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για να «γράψουν» από κοινού τις οδηγίες ανάπτυξης του κοινού φορμά 3D γυαλιών για τις τηλεοράσεις που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2012.

Η κίνηση αυτή θα έρεπε να είχε πραγματοποιηθεί ένα-δυο χρονιά πριν, όταν προγραμμάτιζαν την κατασκευή 3D τηλεοράσεων ώστε όλοι μας να έχουμε συμβατά 3D γυαλιά και όχι ο κάθε κατασκευαστής τα δικά του.

Κάλιο αργά παρά ποτέ το νέο φορμά για Full HD 3D γυαλιά θα βγει στην αγορά το 2012. Οι τρεις παραπάνω εταιρίες μαζί με την Xpand 3D (που κατασκευάζει 3D γυαλιά) θα εργαστούν από κοινού για να δημιουργήσουν ένα 3D πρωτόκολλο/σύστημα που θα είναι συμβατό τόσο για τηλεοράσεις όσο και για οθόνες, βιντεοπροβολείς ή ακόμη και κινηματογραφικές αίθουσες.

Πρόκειται για ενεργό (active-shutter) σύστημα που θα συγχρονίζει τα γυαλιά με τη τηλεόραση μέσω ραδιοσυχνοτήτων (RF) θα υπάρξει στάνταρτ με Bluetooth που θα ονομάζεται Bluetooth SIG ή υπέρυθρων ακτινών (IR).

Οι πληροφορίες μας θέλουν τα universal αυτά 3D γυαλιά να είναι συμβατά με τις σημερινές (του 2011) τηλεοράσεις.

Έτσι θα μπορούμε να αγοράζουμε μια 3D τηλεόραση και να χρησιμοποιούμε άλλου κατασκευαστή 3D γυαλιά. Οι αναλυτές περιμένουν να γεμίσει η αγορά με 3D γυαλιά διαφόρων κατασκευαστών όπως γίνεται σήμερα με τα ακουστικά.

Mετά από αυτά είναι σίγουρο ότι την κίνηση των τριών θα ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρίες 3D τηλεοράσεων με active-shutter 3D γυαλιά….

Ένα μεγάλο μπράβο στην LG για την «παθητική» της κίνησης γιατί χωρίς αυτή ποτέ δε θα καθόταν οι τρεις ισχυροί στο τραπέζι των συνομιλιών.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain