Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Μετρημένες οι μέρες κυριαρχίας του iPad...



Μέχρι το 2015 δίνουν περιθώριο οι αναλυτές της Informa Telecoms & Media στην απόλυτη κυριαρχία του iPad στην αγορά των tablets. Συγκεκριμένα, εκτιμούν πως τη συγκεκριμένη χρονιά τα μερίδια αγοράς του Android και του iOS θα είναι πολύ κοντά.


Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πωλήσεις 87 εκατ. tablets με Android και 90 εκατ. με το λειτουργικό σύστημα της Apple. Αυτό σημαίνει μερίδια αγοράς 39% για το iOS και 38% για το Android, καθώς η Informa Telecoms & Media αναμένει πωλήσει της τάξεως των 230 εκατ. συσκευών το 2015 έναντι κάτω από 20 εκατ. το 2010. Σημειωτέον πως η Apple έχει ένα μερίδιο αγοράς 75% αυτή τη στιγμή, αλλά η κατάσταση θα αλλάξει από το 2013 όταν και αναμένεται πως φθηνότερες Android συσκευές και μία πολύ πιο εξελιγμένη πλατφόρμα θα απειλήσουν την πρωτοκαθεδρία της εταιρείας από το Κουπερτίνο.

Ενδιαφέρον είναι πως οι αναλυτές της Informa Telecoms & Media δεν βλέπουν ένα δυοπώλιο. Εκτιμούν πως θα υπάρξουν αρκετές συσκευές που θα βασίζονται στα Windows και θα χρησιμοποιούν επεξεργαστές Intel και ARM, και μάλιστα αναμένουν τη Nokia να παίζει ρόλο. Όσο για τη RIM και το Playbook, δεν βλέπουν να παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη. Εξίσου ενδιαφέρον το γεγονός ότι στο άρθρο του telecoms.com που αναφερόταν στη μελέτη της Informa Telecoms & Media, στην οποία ανήκει το site, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο webOS της HP. 

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain