Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Στα 250 εκατ. οι πωλήσεις των tablets το 2017



H πτώση των τιμών και οι περισσότερες επιλογές αναμένεται να συνεχίσουν να δίνουν ώθηση στην αγορά των tablets, το μέγεθος της οποίας θα φθάσει τα 250 εκατ. τεμάχια σε παγκόσμιο επίπεδο το 2017. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει η εταιρεία In-Stat, η οποία εκτιμά ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης για τη συγκεκριμένη αγορά.


Η γνωστή εταιρεία ερευνών υποστηρίζει πως τα tablets δεν ανταγωνίζονται μόνο τα PCs αλλά όλες τις ηλεκτρονικές καταναλωτικές συσκευές. Επίσης, υποστηρίζει ότι η ειδοποιός διαφορά θα είναι η εμπειρία στην πλοήγηση στο Internet που θα προσφέρει κάθε συσκευή, ενώ θα υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι χρήσης.

Οι συσκευές με οθόνη 9 έως 11 ιντσών θα είναι η πλειοψηφία με ένα μερίδιο αγοράς που θα φθάνει στο 56%. Αυτό, πάντως, δείχνει ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για μικρότερου μεγέθους tablets παρά την περί του αντιθέτου άποψη της Apple.

Όσον αφορά τις πλατφόρμες, η In-Stat προβλέπει δυοπώλιο, καθώς εκτιμά πως το iOS της Apple και το Android της Google θα έχουν μαζί πάνω από το 90% της αγοράς. Κάτι που συμβαίνει και τώρα, δεδομένου ότι η Apple εκτιμάται λίγο πάνω από το 60% και η Google περίπου στο 30%. 

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain