Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Έχασε την πρώτη θέση η NokiaΑργά ή γρήγορα θα γινόταν και αυτό… Παρά το γεγονός ότι είχε χάσει την «καινοτομία» στα μάτια του καταναλωτή, η Nokia διατηρούσε -έστω και χάρη σε πιο οικονομικές συσκευές- την πρωτιά στο χώρο των smartphones, όσον αφορά τις πωλήσεις. Όμως και αυτό το κάστρο φαίνεται να έπεσε καθώς στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2011, οι πωλήσεις smartphones της Nokia έχασαν 34 ποσοστιαίες μονάδες (σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010) και έπεσαν στις 16,7 εκατομμύρια συσκευές. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Apple ανακοίνωσε ότι πούλησε στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα 20 εκατομμύρια, είναι σίγουρο πλέον ότι η φιλανδική εταιρεία έχει χάσει την πρώτη θέση και κινδυνεύει πιθανόν να χάσει και μία ακόμα θέση καθώς η Samsung δεν έχει ανακοινώσει τα δικά της αποτελέσματα.

Φαίνεται λοιπόν ότι η φιλανδική εταιρεία δεν έχει καταφέρει ακόμα να επιβραδύνει τη σταδιακή μείωση της δημοτικότητάς της, και συνεχίζει να πληρώνει το τίμημα της καθυστερημένης αντίδρασής της στις εξελίξεις στον κλάδο των  έξυπνων τηλεφώνων.

via deasy

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain