Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Nokia Green apps Σύμφωνα με την Greenpeace, ο φιλικότερος προς το περιβάλλον κατασκευαστής στην αγορά



Η περιβαλλοντική συνείδηση της Nokia επιδεικνύεται σε πολλά επίπεδα: η ενεργειακή απόδοση είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την παραγωγή των κινητών τηλεφώνων και smartphones.

Η κατανάλωση ενέργειας των φορτιστών Nokia, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά χαμηλή, όταν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.


Η εταιρία επίσης επιλέγει με αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας τα υλικά που χρησιμοποιεί. Ήδη από το 2008, από το portfolio της εταιρίας απουσιάζουν υλικά PVC, BFR (Brominated Flame Retardant) και RFR (Radiomagnetic Elecrofrequency Radiotion). Μέχρι σήμερα, έχουν κατασκευαστεί περισσότερες από 40 καινούργιες συσκευές που δεν περιέχουν αυτές τις ουσίες.

Τέλος, η περιβαλλοντική συνείδηση επιτάσσει να προσφέρονται έξυπνες λύσεις συσκευασίας, «πράσινες» υπηρεσίες και ανακύκλωση. Για αυτό το λόγο, η εταιρία προσπαθεί συνεχώς να μειώνει και να βελτιώνει τα υλικά που χρησιμοποιεί στις συσκευασίες της.

Τέσσερεις εφαρμογές για έναν πιο πράσινο κόσμο
  • TripSketch Green Book (από την TripSketch Corp) / τιμή: € 6,15
Το TripSketch Green Book προτείνει eco-friendly προορισμούς στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 70 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά. Η εφαρμογή, επίσης, παρέχει πληροφορίες για οικολογικά αξιοθέατα, εστιατόρια, ξενοδοχεία και μεταφορικά μέσα.

  • Tomorrow’s Power (από την AppCraft) /τιμή: € 1,23
Η εφαρμογή Tomorrow’s Power δείχνει πως μπορείτε να παράγετε ενέργεια για την προσωπική σας χρήση, γλιτώνοντας τα σχετικά έξοδα. Καλύπτοντας θέματα όπως η ηλιακή και αιολική ενέργεια, η εφαρμογή παρέχει συμβουλές για όλες τις «πράσινες» τεχνολογίες.

  • Recycle Factory Lite (από την R-FACTORY) / δωρεάν
Στο εργοστάσιο ανακύκλωσης επικρατεί χάος. Τα απορρίμματα εισρέουν συνεχώς και ο παίχτης έχει τον έλεγχο όλων των μηχανημάτων. Στοίβες απορριμμάτων πρέπει να ανακυκλωθούν και εσείς έχετε στη διάθεσή σας μόνο ετοιμόρροπα μηχανήματα. Το παιχνίδι έχει 2 modes, 5 συναρπαστικές πίστες και 20 επίπεδα. Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό τρόπο εκμάθησης της πολύπλοκης διαδικασίας της ανακύκλωσης.

  • Climate Mission (από την Arobs) / δωρεάν
Η εφαρμογή Climate Mission ασχολείται με οικολογικά προβλήματα. Με μία διασκεδαστική προσέγγιση αυτών των σοβαρών ζητημάτων, περιλαμβάνει αποστολές όπως ταξινόμηση απορριμμάτων, δενδροφύτευση στη σαβάνα και υποστήριξη αγροτών από την Ινδία.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain