Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Hitachi [ Liquid Crystal Lens System] Βελτιωμένη θέαση 3D χωρίς γυαλιά....



Η Hitachi ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μία νέα τεχνολογία η οποία παρέχει βελτιωμένη θέαση 3D χωρίς γυαλιά για εφαρμογή σε Smartphones.

 Η νέα οθόνη της Hitachi τεχνολογίας IPS, έχει διαγώνιο 4.5 ιντσών [11 εκατοστά], υψηλή ανάλυση της τάξεως των 1280x720 dots και το σημαντικότερο μπορεί να αποδώσει φωτεινότητα 400cd/m2 σε λειτουργία 3D και 470cd/m2 σε 2D.


H εν λόγω οθόνη, σύμφωνα με την Hitachi προσφέρει σημαντικά υψηλότερη φωτεινότητα σε λειτουργία 3D από τις μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενες οθόνες, όπως εκείνη του Nintendo 3DS που υποφέρουν σε αυτόν τον τομέα.

Για να επιτευχθεί αυτό χρησιμοποιεί μία επιφάνεια [ Liquid Crystal Lens System] που τοποθετείται μπροστά από εκείνη των υγρών κρυστάλλων ώστε να διαχωριστεί η εικόνα για κάθε μάτι.

Η εν λόγω τεχνική βασισμένη στην χρήση λιγότερων φακών παράλλαξης επιτρέπει την απόδοση υψηλότερης φωτεινότητας, σε αντίθεση με τις συμβατικές διατάξεις [parallax barrier] που κατά την λειτουργία 3D μειώνουν την αποδιδόμενη φωτεινότητα κατά 50% σε σχέση με εκείνη κατά την λειτουργία 2D.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain