Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Σβήνει το Ovi



Tο brand υπηρεσιών της, Ovi, εγκαταλείπει σταδιακά η Nokia, προφανώς λόγω της διαδικασίας λανσαρίσματος των κινητών τηλεφώνων της βασισμένων στο λειτουργικό της Microsoft, Windows Phone.


Η διαδικασία rebranding από Ovi Services σε Nokia Services θα ξεκινήσει από τις συσκευές που έχουν προγραμματιστεί να λανσαριστούν το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου και θα συνεχιστεί τους αμέσως επόμενους μήνες. Ειδικότερα, οι μέχρι τώρα υπηρεσίες, όπως π.χ. Ovi Maps, θα μετονομαστούν σε Nokia Maps, ενώ οι υφιστάμενοι κάτοχοι smartphones της Nokia, θα δουν τη μετονομασία να υλοποιείται μέσα από τις αναβαθμίσεις λογισμικού που θα πραγματοποιήσουν στο κινητό τους, στο μέλλον.

Η αλλαγή αυτή ανακοινώθηκε σήμερα μέσα από επίσημο blog της εταιρείας, και έχει ως στόχο να θέσει, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, κάτω από ένα ενιαίο brand (Nokia) τόσο τις υπηρεσίες όσο και τις συσκευές της εταιρείας.
Γεγονός είναι ότι το όνομα Ovi σβήνει (έστω και σταδιακά) τέσσερα μόλις χρόνια μετά τη δημιουργία του, που είχε ως στόχο να ανταγωνιστεί το κατάστημα εφαρμογών της Apple.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain