Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Lineage: Κλείνουν για πάντα οι US servers



Όπως ανακοινώθηκε στο επίσημο site του παιχνιδιού, η NC Soft σκοπεύει να διακόψει για πάντα τη λειτουργία των αμερικανικών servers του Lineage (1), μετά από 13 ολόκληρα χρόνια! Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση, οι ενεργές συνδρομές δεν μπορούσαν να καλύψουν πια τα έξοδα του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να πρέπει η εταιρία να προχωρήσει στο κλείσιμο των servers, κάτι που θα συμβεί στις 29 Ιουνίου του 2011


Όσοι παίκτες είχαν αγοράσει συνδρομές γι αυτό το χρονικό διάστημα, θα τους επιστραφεί το υπόλοιπο του ποσού, καθώς, πρακτικά, από σήμερα και για το χρονικό διάστημα μέχρι και τις 29 Ιουνίου, το Lineage θα είναι δωρεάν.

Βέβαια, αυτό δεν θα ισχύσει για νέους παίκτες, αφού δεν μπορούν να δημιουργηθούν πια νέα accounts. Η εταιρεία προχώρησε στην ενεργοποίηση όσων λογαριασμών βρίσκονταν σε «καλή» κατάσταση (δεν είχαν κάποιο ban δηλαδή), προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στους παίκτες να παίξουν –και να ξαναζήσουν- γι αυτό το μικρό χρονικό διάστημα τις τελευταίες τους online εμπειρίες. Επιπλέον, όσοι παίκτες είχαν αγοράσει κάποια συνδρομή από την 1η Ιανουαρίου  του 2011 και μέχρι και σήμερα, θα μπορούν να δοκιμάσουν για δύο ολόκληρους μήνες οποιοδήποτε άλλο ενεργό ΜΜΟ της εταιρείας, όπως είναι τα Lineage ΙΙ, AION, Guild Wars και City of Heroes, ενώ θα λάβουν και ορισμένα ψηφιακά «δώρα». 

Η ανακοίνωση αφορά μόνο τους αμερικανικούς servers του Lineage 1, αφού φαίνεται ότι οι στις υπόλοιπες περιοχές –και ειδικότερα στην Ασία-, ακόμα και μετά από μία δεκαετία, οι συνδρομές του Lineage 1 είναι αρκετά ικανοποιητικές. Βέβαια, το Lineage 1 και το Lineage 2 δεν είναι πια η βασική πηγή εσόδων της εταιρείας, αφού το ΑΙΟΝ φαίνεται ότι έχει πάρει τα «ηνία» στις ενεργές συνδρομές τα τελευταία χρόνια. Το Lineage 1 κυκλοφόρησε το 1998 στην Αμερική και πρόκειται για ένα 2D RPG από ισομετρική κάμερα, ενώ στις καλύτερες εποχές του είχε αποκτήσει περίπου τρία εκατομμύρια συνδρομητές.



AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain