Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Nokia X7: Το Symbian είναι εδώ



Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το επίσημο online event της Nokia, η Three UK  ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του Nokia X7, του νέου Symbian smartphone της φινλανδικής εταιρείας, που αποδεικνύει πως ποντάρει ακόμη στο λειτουργικό αυτό.

Η συσκευή, που έχει σχεδιαστεί με βάση τις multimedia ανάγκες του χρήστη, διαθέτει μία OLED Clearblack οθόνη αφής μεγέθους 4 ιντσών που υποστηρίζει HD video, καθώς και κάμερα 8MPixels με διπλό LED flash και zoom. Το Nokia X7 είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και διαθέτει καμπύλες που συνθέτουν μία ξεχωριστή εμφάνιση. 

Η συσκευή «τρέχει» τη νέα version του λειτουργικού συστήματος Symbian, με την κωδική ονομασία «Anna» η οποία, σύμφωνα με τη Nokia, διαθέτει πάνω από 50 βελτιώσεις. Στις σημαντικότερες από αυτές συμπεριλαμβάνονται ταχύτερος browser και πλήρες εικονικό QWERTY πληκτρολόγιο στην οθόνη της συσκευής. Παράλληλα, με τη νέα δυνατότητα διαχωρισμού της οθόνης, οι χρήστες μπορούν να δουν τα μηνύματα, τις συνομιλίες τους, σελίδες, χάρτες, επαφές και e-mails ενώ συντάσσουν ένα μήνυμα. Το Χ7 ενσωματώνει επίσης τα καλύτερα χαρακτηριστικά πλοήγησης και κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέποντάς σας να κάνετε κατευθείαν από την αρχική οθόνη check-in στο Foursquare ή σύνδεση στο Facebook και στο Twitter. Το Symbian είναι εδώ και φιλοδοξεί να παραμείνει ανταγωνιστικό…

SPECS

• Symbian^3 OS
• Κάμερα 8MP Dual LED Flash
• Οθόνη 4.0” OLED ClearBlack, widescreen 16:9
• HD Video
• Flash10
• Μνήμη επεκτάσιμη έως τα 32GB
• Πρόσβαση στο Ovi store
• 256MB RAM, 1GB ROM



Πέρα από το X7 όμως, η Nokia «χτυπά» σήμερα και με μία ακόμη Symbian συσκευή που ανακοινώνει στο πλαίσιο του online event της, αυτή τη φορά με πιο business προσανατολισμό.
Το Nokia E6 είναι ένα επαγγελματικό smartphone με full QWERTY πληκτρολόγιο, οθόνη αφής 2.46 ιντσών ανάλυσης 640×480 pixels και κάμερα 8MPixels με dual LED flash. Σχεδιασμένο από υψηλής ποιότητας υλικά κατασκευής, όπως γυαλί και ανοξείδωτο ατσάλι, αποτελεί μία συσκευή ιδανική να χρησιμοποιήσετε με το ένα ή και με τα δύο χέρια. Διαθέτει εντυπωσιακή διάρκεια μπαταρίας (η Nokia υπόσχεται ένα… μήνα αναμονής!), αλλά και εφαρμογές της Microsoft ιδανικές για ένα business smartphone, συμπεριλαμβάνοντας την πρόσβαση στο Microsoft Exchange, το Microsoft Communicator Mobile και το Microsoft Sharepoint. 
Η συσκευή ενσωματώνει φυσικά και αυτή τη νέα version του Symbian με την κωδική ονομασία «Anna» με τις βελτιώσεις που αυτή φέρνει. To Symbian δεν έχει πει ακόμη τον τελευταίο του λόγο…



AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain