Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το iPhone κρατάει στοιχεία για το που πήγατε κάθε στιγμή!

iPhoneTracker App

Ναι, καλά διαβάσατε. Είτε έχετε δώσει την συγκατάθεση σας, είτε όχι, το iPhone (και τα iPod Touch και iPad 3G) συλλέγουν πληροφορίες για το που βρεθήκατε κάθε στιγμή από την ημέρα που εγκαταστήσατε το iOS4. Αυτό το αρχείο που συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες ανανεώνεται με κάθε synchronize που κάνετε με το iDevice σας και αποθηκεύει όλα τα σημεία και την στιγμή που βρεθήκατε εκεί χωρίς να κάνει κανένα encryption. Τα δεδομένα αυτά υπάρχουν συνεχώς τόσο στην συσκευή σας όσο και στον υπολογιστή σας.


Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Apple συλλέγει ανά τακτά χρονικά διαστήματα αυτά τα δεδομένα ή ότι τα πουλάει σε τρίτους. Όμως, στους όρους χρήσης της Apple αναφέρεται ότι η εταιρία ή συνεργάτες της μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα αλλά δεν υπάρχει κάποια επιλογή για να γίνει opt-out.

Location-Based Services
To provide location-based services on Apple products, Apple and our partners and licensees may collect, use, and share precise location data, including the real-time geographic location of your Apple computer or device. This location data is collected anonymously in a form that does not personally identify you and is used by Apple and our partners and licensees to provide and improve location-based products and services. For example, we may share geographic location with application providers when you opt in to their location services.
Some location-based services offered by Apple, such as the MobileMe “Find My iPhone” feature, require your personal information for the feature to work.

Αν θέλετε να δείτε που έχει βρεθεί το iPhone σας, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε αυτή την εφαρμογή (μόνο για OSX) και να δείτε πάνω στον χάρτη όλα τα σημεία και την συχνότητα των επισκέψεων του.

Για να είστε προστατευμένοι και να μην υπάρχουν αυτά τα δεδομένα διαθέσιμα στον οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας, τότε σας συμβουλεύω να κάνετε encrypt τα backups του iPhone σας. Περισσότερες πληροφορίες γύρω από το θέμα και ενδιαφέροντα σχόλια μπορείτε να δείτε στο άρθρο του Alasdair Allan, του ανθρώπου που ανακάλυψε την καταγραφή των δεδομένων.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain