Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Prototype του iPod Classic πωλείται στο eBay με τιμή στα 3.880 ευρώ!



Ως γνωστόν η Apple πριν από λίγο καιρό, ανακοίνωσε ότι σταματάει την παραγωγή του iPod Classic. Σύμφωνα με τον Tim Cook, η έλλειψη hardware parts, αλλά και η στροφή της εταιρείας – κολοσσού σε άλλα προϊόντα, ήταν οι κυριότεροι λόγοι που ώθησαν τους υπευθύνους της Apple να λάβουν τη συγκεκριμένη απόφαση.


Η συσκευή μπορεί πλέον να έχει περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί να γοητεύει τους φίλους των tech gadgets. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το eBay είναι γεμάτο από iPod Classic συσκευές, οι οποίες σίγουρα μπορούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον των συλλεκτών και γενικότερα των φίλων των νέων τεχνολογιών. Μάλιστα, πρόσφατα στο γνωστό site δημοπρασιών ανέβηκε ένα prototype της4ης γενιάς του iPod Classic (που έκανε την εμφάνιση του το 2004), όπου για να το αποκτήσει κανείς θα πρέπει να καταβάλλει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3.880 ευρώ! Από ότι μπορέσαμε να διαπιστώσουμε από τις φωτογραφίες του προϊόντος, το εν λόγω prototype στο πίσω τμήμα του αναγράφονται τα αρχικά DVTS (Design Verification Testing), τα οποία σημαίνουν ότι πρόκειται για μία testing συσκευή.  Το prototype φαίνεται να λειτουργεί κανονικά, ενώ παράλληλα στο πίσω τμήμα του υπάρχουν μία σειρά από στοιχεία, τα οποίαπιστοποιούν τα hardware parts της συσκευής.

Η διαδικασία της δημοπρασίας συνεχίζεται, για αυτό και το πιθανότερο είναι οι ενδιαφερόμενοι να πρέπει να καταβάλλουν περισσότερα από την τιμή εκκίνησης, αλλά πάντοτε τα prototypes στοιχίζουν μία μικρή περιουσία, μόνο και μόνο για την  τεράστια συλλεκτική τους αξία.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain