Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Λογοκρισία από το Twitter

Μπορεί πολλοί Κινέζοι χρήστες να εγκαταλείπουν τις κινεζικές υπηρεσίες microblogging για το Twitter λόγω της έλλειψης λογοκρισίας αλλά μάλλον, εφεξής, δεν θα πρόκειται και για τόσο καλή λύση.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ενδεχομένως να λογοκρίνει στο μέλλον κάποια από τα tweets που δημοσιεύουν χρήστες της ανάλογα με τη χώρα. Με άλλα λόγια χρήστες από συγκεκριμένες χώρες θα μπορούν να διαβάζουν οτιδήποτε αναρτάται στο Twitter ενώ χρήστες άλλων χωρών, όχι. Αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε όλες τις πληροφορίες γύρω από την απόφαση αυτή, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, οι περιορισμοί έχουν να κάνουν με την εθνική νομοθεσία κάθε κράτους. Αν δηλαδή η δημοσίευση ενός tweet είναι παράνομη σε κάποιο μέρος του κόσμου, το Twitter θα φροντίζει ώστε τα άτομα που μένουν εκεί να μην μπορούν να το δουν
Αν συνδυάσουμε την απόφαση αυτή με την προσπάθεια για μετάφραση του interface της υπηρεσίας σε όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες, γίνεται σαφές ότι πρόκειται για προσπάθεια της εταιρείας να επεκταθεί και σε άλλες αγορές. Λογικά βασικός της στόχος της θα είναι η Κίνα όπου η χρήση του Twitter είναι ελάχιστη.

Πηγή: proho.gr



AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain