Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Open source εφαρμογές κάνουν καλύτερο το Facebook




Ο όρος “open source” που χαρακτηρίζει κατά κύριο λόγο τα λογισμικά ανοικτού κώδικα, έχει συνδυαστεί με προγραμματιστές, χομπίστες τεχνολογιών πληροφορικής οι οποίοι είναι γνωστοί και ως “geeks”, ακόμη και με hackers. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο που κατά κύριο λόγο χαρακτηρίζει τέτοιου είδους λογισμικά είναι η δωρεάν διάθεσή τους.


Φυσικά είναι αρκετοί οι προγραμματιστές που δημιουργούν open source εφαρμογές τις οποίες ύστερα διαθέτουν δωρεάν στο ευρύ κοινό και ορισμένες φορές μάλιστα αποδεικνύονται καλύτερες ακόμη και από ορισμένες για τις οποίες  ο χρήστης καταβάλει κάποιο χρηματικό αντίτιμο.
Τέτοιου είδους εφαρμογές είναι διαθέσιμες και στο Facebook μέσω των οποίων ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσει τη σελίδα του στο διάσημο site κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό.
Οι εφαρμογές όπως το News Feed Reader, το Facebook Browser, το Facebook Client, το Facebook Photo Backup, καθώς και το Facebook Lite, αποτελούν πολύ καλά εργαλεία τα οποία δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις και απευθύνονται και στους πιο «αδαείς» χρήστες.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain