Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Unthink: Η ελληνική απάντηση στο Facebook



Μετά το Facebook και το Google+, το Unthink διεκδικεί και αυτό τη δική του υπόσταση. Το καλό με το Unthink είναι ότι πίσω του κρύβονται ελληνικά μυαλά!

Δημιουργήθηκε από την αγωνία της μάνας για τις on-line δραστηριότητες του γιου της . Η Νατάσσα Δέδη, ιδρυτής και CEO του Unthink, δηλώνει ότι δεν έφτιαξε ένα ακόμη social network αλλά μια «κοινωνική επανάσταση».


Σίγουρα δεν πρόκειται για το social media των αγανακτισμένων, αλλά για ένα site που φέρνει κοντά τους ανθρώπους ώστε να μοιραστού τις cyber συνήθειες τους.

Η Νατάσσα Δέδη ξεκίνησε το Unthink με 2,5 εκατομμύρια δολάρια έχοντας ως έδρα τη Φλόριδα των H.Π.Α. Το site είναι σχεδιασμένο με καθαρές γραμμές και ωραία οργανωμένο. Το κυρίαρχο χρώμα είναι το πράσινο… όπως είναι το μπλε στο Facebook.

To Unthink επιτρέπει τους χρήστες να έχουν τέσσερις ξεχωριστές ενότητες πληροφοριών, public, social, lifestyle και business, ώστε να ξεχωρίζει τις επαφές και να μοιράζεται πληροφορίες. Κάτι δηλαδή όπως οι κύκλοι του Google+.

H κα. Νατάσσα Δέδη δηλώνει ότι όταν άρχισε να φτιάχνει το Unthink, το 2007 το Facebook δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο σήμερα. Τότε βασίλευε το MySpace.

H κα. Δέδη ανακάλυψε το Facebook όταν ο γιος της ήταν 12 ετών και ήθελε να επικοινωνεί με τους συμμαθητές του. Δεν μπορούσε να τον πείσει να μη γραφτεί στο Facebook. Η κα Δέδη που κληρονόμησε ένα καθαριστήριο από τους γονείς της, προφανώς έλληνες μετανάστες στις H.Π.Α., δεν είχε καμιά σχέση με τη τεχνολογία και είχε πολλά προβλήματα με τη χρήση του Facebook.

Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη έκανε λόγο για την χούντα του 1967 όταν ο Γ. Παπαδόπουλος για να ελέγξει τη χώρα έκοψε τις τηλεπικοινωνίες και έτσι κυβέρνησε για επτά χρόνια. Το Facebook, λέει είναι σαν χούντα, μπορεί άνετα να γίνει κυβερνο-δικτάτορας.

Το site της είχε τόσες επισκέψεις τις δυο πρώτες ώρες λειτουργίας, τη Τετάρτη που μας πέρασε, απ’ ότι είχε υπολογίσει. Το τρομερό αυτό ρελυμα των επισκεπορτών έχει κανεί το Unthink να μη μπορεί να δεχθεί περισσότερους επισκέπτες.

Τις ώρες αυτές ξανασχεδιάζει την αρχιτεκτονική του για να δεχθεί πολύ-πολύ κόσμο.
Viva Greece!
Tέλος το Facebook όλοι στο ελληνικό Unthink!

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain