Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

iPad 2: εξαντλήθηκε και στην Ελλάδα



Ήταν αναμενόμενο ότι η προσφορά που θα υπήρχε ήταν αδύνατον να καλύψει τη ζήτηση. Αλλά αυτό που συνέβη με το iPad 2 της Apple μάλλον δεν έχει προηγούμενο, καθώς ακόμη και καταναλωτές που ήταν μέσα στην πρώτη δεκάδα της ουράς σε πολλά καταστήματα δεν κατάφεραν να αποκτήσουν το “αντικείμενο του πόθου” τους.


Η διάθεση ξεκίνησε μεν στις 9 π.μ. το περασμένο Σάββατο από επιλεγμένα καταστήματα αλλά δεν χρειάστηκαν να περάσουν παρά ελάχιστα λεπτά προκειμένου οι ιθύνοντες του καταστήματος να ενημερώσουν όσους περίμεναν ότι “iPad 2: τέλος”. Κάτι μάλλον αναμενόμενο δεδομένου ότι αντίστοιχα προβλήματα υπήρξαν σε όλη την Ευρώπη όπου οι συσκευές που διετέθησαν έκαναν φτερά μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Με δεδομένο κιόλας ότι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πότε θα έρθει η επόμενη παρτίδα, μόνη λύση είναι η προπαραγγελία αν και είναι πολύ πιθανό η λίστα αναμονής να αποδειχθεί εξαιρετικά μακριά. Το πιθανότερο είναι να δούμε στο Internet να πωλούνται iPad 2 σε πολλαπλάσιες της κανονικής τιμές. Ήδη, στο Χονγκ Κονγκ, όπου η συσκευή θα είναι διαθέσιμη τον επόμενο μήνα, παρατηρείται, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το φαινόμενο πώλησης iPad 2 σε τιμές που φθάνουν τα 15.000 δολάρια Χονγκ Κονγκ (περίπου 1900 δολάρια ΗΠΑ).

Το Reuters κάνει αναφορά πάντως και στις διαφορετικές τιμές που υπάρχουν στην Ευρώπη λόγω της διαφορετικής φορολογίας. Στην ευρωζώνη, η βασική έκδοση του iPad 2 (μόνο WiFi και με 16 GB) πωλείται 479 ευρώ στις περισσότερες χώρες με φθηνότερη χώρα το Λουξεμβούργο. Πιο φθηνό είναι στη Βρετανία όπου η τιμή πώλησης είναι στις 399 λίρες. Σε κάθε περίπτωση, η πιο συμφέρουσα περίπτωση είναι η απόκτηση της συσκευής από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου η τιμή κατά μέσο όρο είναι στα 547 δολάρια (συμπεριλαμβανομένου και του φόρου).

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain