Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Xiaomi Mi Note: η νέα ναυρχίδα της κινέζικης AppleΗ ανακοίνωση αναμενόταν με αρκετό ενδιαφέρον σε όλο τον κόσμο παρά το γεγονός ότι η Xiaomi παραμένει περιφερειακός παίκτης στην Ανατολή. Αυτό βέβαια δεν έχει εμποδίσει την εταιρεία να σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων κατασκευαστών.

Η «κινέζικη Apple» προχώρησε στην παρουσίαση της ναυαρχίδας της για το 2015, η οποία δεν είναι άλλη από το Mi Note, ένα smartphone με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που ξεκινούν από την οθόνη 5,7 ιντσών και ανάλυσης 1080p. Το Xiaomi Mi Note ενσωματώνει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 801 στα 2.5GHz, επεξεργαστική μνήμη RAM 3GB, υποστήριξη 4G, υποδοχή δύο καρτών SIM, κύρια κάμερα ανάλυσης 13 megapixels από τη Sony.
Η μπαταρία της νέας συσκευής έχει χωρητικότητα 3.000mAh, ενώ θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις αποθηκευτικού χώρου, με 16 και 64GB μνήμης. Η διάθεση του Mi Note αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 στην τιμή των 370 και 450 δολαρίων για κάθε μία από τις δύο παραπάνω εκδόσεις.
Ταυτόχρονα με το Mi Note, η Xiaomi ανακοίνωσε και μια αναβαθμισμένη εκδοχή του, το Mi Note Pro που υποστηρίζει δίκτυα LTE Advanced, έχει οκταπύρηνο επεξεργαστή, ενώ η οθόνη, παρά το γεγονός ότι παραμένει στις ίδιες διαστάσεις, προσφέρει ανάλυση 2560x1440 pixels. Λεπτομέρειες για τη διάθεση του συγκεκριμένου smartphone δεν έγιναν γνωστές, με την τιμή του να εκτιμάται κοντά στα 530 δολάρια.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain