Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Σημαντικό update στην εφαρμογή Google Translate



Σε μια μεγάλη αναβάθμιση της εφαρμογής Google Translate προχώρησε η Google, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις μεταφραστικές δυνατότητές της.
Η πρώτη σημαντική προσθήκη αφορά τη λειτουργία της κάμερας, η οποία μέχρι τώρα παρείχε τη δυνατότητα φωτογράφησης ενός κειμένου και της μετάφρασής του σε έως και 36 γλώσσες. Ωστόσο, με την αναβάθμιση η μετάφραση γίνεται σε ζωντανό χρόνο, με την εστίαση της κάμερας εμφανίζεται το μεταφρασμένο κείμενο στην οθόνη του κινητού. Η νέα υπηρεσία μεταφράζει από Αγγλικά προς Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά και Ισπανικά και αντίστροφα, όμως σύντομα θα προστεθούν ακόμα περισσότερες γλώσσες.

Το δεύτερο update αφορά τη λειτουργία του μικροφώνου, όπου πλέον με διπλό πάτημα του σχετικού εικονιδίου στην εφαρμογή αναγνωρίζεται αυτόματα η γλώσσα που χρησιμοποιείται (μια διευκρίνιση για όσους δεν έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή: στη λειτουργία μετάφρασης φωνής, όπως και στις άλλες λειτουργίες, εμφανίζεται στην οθόνη ένα μενού που δείχνει από ποια γλώσσα σε ποια άλλη θέλουμε να γίνει η μετάφραση. Με την αναβάθμιση, αναγνωρίζεται αυτόματα ποια από τις δύο αυτές γλώσσες χρησιμοποιείται).
Οι ενημερώσεις θα είναι διαθέσιμες για λειτουργικά Android και iOS μέσα στις επόμενες μέρες.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain