Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Η NSA είχε “τρυπώσει” στη Βόρεια Κορέα χρόνια πριν την επίθεση της στη Sony Pictures



Όταν ήρθε στη δημοσιότητα το ζήτημα με το hackάρισμα της Sony Pictures και τα όσα ευτράπελα ακολούθησαν για το περιβόητο The Interview, οι ΗΠΑ έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Βόρεια Κορέα για την επίθεση και μάλιστα οι αρμόδιες αρχές το επιβεβαίωσαν πολλάκις τις επόμενες εβδομάδες. Παρόλα αυτά, μη πέσετε από τα σύννεφα, ήταν απόλυτα λογικό να γνωρίζουν από που προήλθε η επίθεση, αφού η NSA είχε “τρυπώσει” στα συστήματα της Βόρειας Κορέας αρκετά χρόνια πριν.

Αυτό αποκαλύπτεται από τα έγγραφα του Edward Snowden που δημοσίευσε το der Spiegel και φυσικά γεννάται το ερώτημα γιατί δεν ειδοποίησαν έγκαιρα τηn Sony Pictures εφόσον γνώριζαν εξαρχής για την επικείμενη επίθεση. Η εξήγηση που έδωσε εκπρόσωπος της NSA είναι ότι η κλοπή των κωδικών εισόδου έγινε με πολύ προσεκτικό και στοχευμένο spear-phising σε λογαριασμούς email της Sony, το οποίο δεν κίνησε καμία υποψία. Με αυτόν τον τρόπο, οι hackers εισέβαλαν στα συστήματα της εταιρείας και από εκεί έκαναν την γνωστή ζημιά επίσης με πολύ μεγάλη προσοχή και υπομονή.
Αξίζει να διαβάσετε ολόκληρη την ανάλυση της ιστοσελίδας The New York Times με μαρτυρίες αποστατών από τη Βόρεια Κορέα, για την “επένδυση” που έχει γίνει από την κυβέρνηση επάνω στην δημιουργία και την εκπαίδευση συγκεκριμένων μονάδων του Στρατού για το hacking.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain