Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Intel Compute Stick: Φέρνει το Windows 8.1 στην τηλεόραση σας με $149Ήταν αναπόφευκτο ότι αργά ή γρήγορα θα βλέπαμε ένα TV dongle που θα έφερνε το λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 απευθείας στην τηλεόραση μας, όπως το Chromecast έφερε το Android OS και η συσκευή της Mozilla το Firefox OS.

Το Intel Compute Stick παρουσιάστηκε στην CES 2015 και ουσιαστικά πρόκειται για έναν υπολογιστή σε μέγεθος stick, καθώς διαθέτει επεξεργαστή quad-core Intel Atom, μνήμη RAM 2GB, αποθηκευτικό χώρο 32GB, υποδοχή microSD, υποδοχή USB 2.0, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 και λειτουργικό σύστημα Windows 8.1. Συνδέεται με την τηλεόραση σε θύρα HDMI, αλλά δυστυχώς η σημερινή έκδοση τροφοδοτείται ξεχωριστά με καλώδιο microUSB.
Θα κυκλοφορήσει κατά τον Μάρτιο σε τιμή $149, ενώ θα διατεθεί και μια φθηνότερη έκδοση με 1GB RAM, 8GB αποθηκευτικό χώρο και λειτουργικό σύστημα Ubuntu σε τιμή $89. Τέλος, η Intel εργάζεται ήδη επάνω στην επόμενη γενιά που θα τροφοδοτείται απευθείας από την υποδοχή HDMI και θα χρησιμοποιεί επεξεργαστή νεότερης γενιάς.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain