Η τεχνολογία Google Glass αδιαμφισβήτητα αποτελεί μία από τις πιο high-tech προτάσεις που έχουμε δει ποτέ. Ωστόσο, από ότι φαίνεται το Google Glass project δεν φαίνεται να είχε την επιτυχία που περίμεναν οι φιλόδοξοι υπεύθυνοι της Google. Για αυτό το λόγο, η εταιρεία κολοσσός αποφάσισε να τερματίσει το Google Glass Explorer Program, την beta δοκιμαστική φάση που έτρεχε εδώ και καιρό και έδινε τη δυνατότητα σε users και developers (αποκλειστικάστις Η.Π.Α και στην Βρετανία) να αγοράσουν και να δοκιμάσουν τα high-tech γυαλιά, καταβάλλοντας το ποσό των 1500$.
H αλήθεια είναι ότι αυτή την εξέλιξη, ήταν κάτι που το περιμέναμε, καθώς ήδη οι περισσότεροι developers είχαν αρχίσει να αποσύρουν την υποστήριξη τους στο Google Glass project, ενώ παράλληλα είχαν εμφανιστεί και αρκετές αντιδράσεις καθώς τα Google Glasses κατηγορήθηκαν ότι παραβίαζαν την ιδιωτική ζωή πολιτών σε δημόσιους χώρους (ενδεικτικό της παραπάνω διαπίστωσης ήταν ότι πολλά εστιατόρια στις Η.Π.Α είχαν απαγορεύσει τη χρήση τους). Τα υψηλής τεχνολογίας γυαλιά της Google ουσιαστικά δεν κατάφεραν ποτέ να βγουν από τo στάδιο της beta δοκιμαστικής φάσης, με την κυκλοφορία μίας τελικής έκδοσης που θα έφτανε στον "mainstream" καταναλωτή. Παρόλα αυτά, ο τερματισμός του Explorer Program δεν σημαίνει ότι τα Google Glasses θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, καθώς πρόθεση της Google δεν είναι να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων το συγκεκριμένο προϊόν, αλλά να προχωρήσει στον επανασχεδιασμό του, αξιοποιώντας κατάλληλα το feedback που συγκέντρωσε από όσους που το δοκίμασαν. Εκεί άλλωστε οφείλεται και το γεγονός ότι το εν λόγω ομολογουμένως φιλόδοξο project μετακομίζει από τα πειραματικά εργαστήρια Google X, σε ένα νεοσύστατο τμήμα, το οποίο βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Tony Fadell, υπευθύνου της εταιρείας Nest, η οποία και αυτή ανήκει στο μεγάλο group των εταιρειών που ελέγχονται από την Google.
Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε το τι μέλλει γενέσθαι με την συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία ναι μεν εντυπωσιάζει, αλλά είναι εμφανές ότι ακόμη (για μία σειρά από διαφορετικές λόγους) δεν είναι έτοιμη να περάσει στους mainstream users.