Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Google Translate: Μετάφραση σε πραγματικό χρόνο των πινακίδων, menu κ.ά. μέσω της κάμερας [Video]


Μετά την εξαγορά της εφαρμογής Word Lens τον περασμένο Μάιο, ήταν θέμα χρόνου να δούμε ενσωμάτωση της λειτουργίας στην υπηρεσία Google Translate. Από σήμερα, λοιπόν, έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση της εφαρμογής η οποία μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να εκμεταλλευόμαστε την κάμερα της συσκευής μας για να μεταφράζουμε σε πραγματικό χρόνο γραπτό κείμενο, πινακίδες, ετικέτες, menu κ.ά.!

Επιπλέον, η Google ενσωματώνει ακόμα μία ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία, αυτήν της μετάφρασης ροφορικού λόγου και μεταφοράς σε γραπτό κείμενο επίσης σε πραγματικό χρόνο. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει το εικονίδιο με το μικρόφωνο και στη συνέχεια να ηχογραφήσει τον συνομιλητή του. Μόλις ολοκληρώσει τη φράση του, τότε θα του εμφανιστεί σε γραπτό κείμενο η μετάφραση.
Η εφαρμογή Google Translate είναι διαθέσιμη για συσκευές Android [Google Play Link] και iOS [iTunes Link], αλλά για την ώρα υποστηρίζεται μόνο η μετάφραση από/προς Αγγλικά σε Γαλλικά, Ισπανικά, Ρώσικα, Γερμανικά, Ιταλικά και Πορτογαλικά.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain