Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Gogoro Smartscooter. Φιλόδοξο σχέδιο πρώην στελεχών της HTC για ηλεκτρικό scooter με εναλλάξιμες μπαταρίες! (CES 2015)Δύο πρώην στελέχη της HTC, οι Horace Luke και Matthew Taylor, παρουσιάζουν στη CES 2015, ένα "έξυπνο" scooter, με την ονομασία Gogoro Smartscooter αλλά και ένα φιλόδοξο σχέδιο πίσω από αυτό.


Το startup που δημιούργησαν (και το οποίο έχει χρηματοδοτήσει ακόμη και η πρόεδρος της HTC, Cher Wang) αποκαλύπτει την εντυπωσιακή υλοποίηση ενός ηλεκτρικού σκούτερ που δε χρειάζεται να φορτίζετε για ώρες ακινητοποιημένο, καθώς υποστηρίζει εναλλάξιμες μπαταρίες ιόντων λιθίου κατασκευασμένες σε συνεργασία με την Panasonic, που διαθέτουν 25 διαφορετικούς αισθητήρες, συνδεσιμότητα NFC και 256-bit security encryption. Η εταιρεία έχει ως στόχο, ωστόσο, να αναπτύξει και ένα τεράστιο δίκτυο "σταθμών" που θα ονομάζονταιGoStations σε πολλές μητροπόλεις ανά τον πλανήτη, όπου θα μπορείτε να αλλάξετε σε μερικά δευτερόλεπτα την μπαταρία σας με φορτισμένη (πληρώνοντας συνδρομή για τη διαδικασία).


Το "έξυπνο" σκούτερ της Gogoro σας ειδοποιεί φυσικά ακριβώς για το πότε πρέπει να αντικαταστήσετε την μπαταρία που "φοράει", ενώ, κατά τα άλλα, είναι ένα εντυπωσιακό στην όψη ηλεκτρικό δίκυκλο με φώτα LED και δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth με τοsmartphone σας (μέσω iOS ή Android εφαρμογές) ώστε να αλλάξετε διάφορες ρυθμίσεις σε αυτό, να κατεβάσετε νέους ήχους που θα συνοδεύουν την εκκίνηση ή το σταμάτημα του, τα φλας κ.ο.κ.
Το Gogoro Smartscooter πιάνει τα 50 km/h σε 4.2 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 60mph. Πρόκειται για μία πρόταση που φιλοδοξεί να αποτελέσει το μέλλον των μετακινήσεών μας σε μεγαλουπόλεις, με οικολογικό χαρακτήρα, ειδικότερα σε περιοχές με υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως μεγαλουπόλεις της νοτιοανατολικής Ασίας. Θα τα καταφέρει η Gogoro να υλοποιήσει το μεγάλο αυτό project της; Τα στελέχη της το πιστεύουν ακράδακτα και το μέλλον θα αποδείξει αν θα τα καταφέρουν.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain