Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Αύξηση τιμών στις εφαρμογές του App Store



Το σύνολο των εφαρμογών που διατίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple θα διατίθεται με νέα «τσιμπημένη» τιμή μέσα στις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με ενημέρωση που έστειλε η αμερικάνικη εταιρεία προς τους developers των εφαρμογών η ανατίμηση θα αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (άρα και την Ελλάδα) και είναι αποτέλεσμα προσαρμογών που κάνει η εταιρεία στον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ).

Ταυτόχρονα, αύξηση των τιμών στα apps θα ισχύσει και στον Καναδά και τη Νορβηγία, ενώ οι Ισλανδοί καταναλωτές θα δουν τις τιμές των εφαρμογών να πέφτουν. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι παραπάνω αλλαγές οφείλονται στην αλλαγή της ισοτιμίας των νομισμάτων των παραπάνω κρατών με το δολάριο. Αλλαγές στις τιμές διαθέσης των εφαρμογών θα ισχύσει και στη Ρωσία, χωρίς όμως η αμερικάνικη εταιρεία να αναφέρει αν οι τιμές θα ανέβουν ή θα κατέβουν. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία που είχε το ρούβλι το τελευταίο διάστημα, η οποία οδήγησε και στην ανατίμηση των προϊόντων της αμερικάνικης εταιρείας στη συγκεκριμένη χώρα, η αύξηση των τιμών των apps φαντάζει μονόδρομος.
Στο μεταξύ και σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, το App Store πέτυχε ένα νέο ρεκόρ εσόδων σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Ειδικότερα, το σύνολο των εσόδων έφθασε σχεδόν το μισό δισ. δολάρια, ενώ όπως αναφέρεται η πρώτη μέρα του 2015 είναι πλέον η ημέρα που κατέχει το νέο ρεκόρ με τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν στο App Store (ωστόσο δεν έγινε γνωστός ο συνολικός τζίρος της 1ης Ιανουαρίου).

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain