Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Ενημέρωση των χρηστών σε 30 μέρες για κλεμμένα δεδομέναΜετά το θόρυβο που έχουν προκαλέσει διάφορες κυβερνο-επιθέσεις, στις οποίες οι χρήστες διαπιστώνουν (ίσως και μετά από αρκετούς μήνες) ότι ευαίσθητα δεδομένα τους έχουν κλαπεί από τους «εισβολείς» ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται σήμερα να εισηγηθεί την υιοθέτηση ενός νέου νόμου που θα καλεί τις εταιρείες να ενημερώνουν άμεσα τους πελάτες – καταναλωτές.

 Ο νόμος κάτω από την ομπρέλα Personal Data Notification and Protection Act επιβάλει ένα κοινό χρονικό standard έως 30 ημέρες μετά την «επίθεση» μέσα στο οποίο οι εμπλεκόμενες εταιρείες θα πρέπει να έχουν ενημερώσει τους πελάτες τους ότι τα δεδομένα τους έχουν παραβιαστεί από τους ανθρώπους που εκτέλεσαν την εισβολή. Περιορισμός για τα δεδομένα προφανώς δεν υπάρχει, είτε πρόκειται πιθανώς για κωδικούς των χρηστών σε online υπηρεσίες είτε πρόκειται για στοιχεία πιστωτικών καρτών κ.α. Ταυτόχρονα, ο νέος νόμος θα απαγορεύει στις εταιρείες την πώληση προσωπικών δεδομένων χρηστών στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος νόμος θα εξουσιοδοτεί την αρμόδια αρχή εμπορίου των ΗΠΑ, FCC, να επιβάλλει ποινές στις εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με τα παραπάνω.
Όπως αναφέρουν οι New York Times, ο Μπαράκ Ομπάμα θα προτείνει επίσης την επιβολή απαγόρευσης στις επιχειρήσεις τεχνολογίας να ωφελούνται από πληροφορίες που εξάγονται από τα σχολεία, ως αποτέλεσμα της υιοθέτησης από την πλευρά των δασκάλων νέων συσκευών, όπως tablets ή online υπηρεσιών.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain