Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

10 Έλληνες εκπαιδευτικοί στο πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator ExpertΣτην ένταξη 10 εκπαιδευτικών από την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator Expert προχώρησε η Microsoft, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες τους στη χρήση της τεχνολογίας με στόχο να βοηθήσουν τους μαθητές να μάθουν και να καταφέρουν περισσότερα.
Οι εκπαιδευτικοί επιλέχθηκαν από την Ελλάδα με βάση το έργο τους για την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων αλλά και την διάθεση τους να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν την κοινότητα των εκπαιδευτικών να αναπτύξει δεξιότητες πάνω στις νέες τεχνολογίες για να βελτιώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.  Και σε αυτό το πλαίσιο, βρίσκονται και φέτος στη διάθεση της κοινότητας των εκπαιδευτικών του Προγράμματος Συνεργάτες στη Μάθηση για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να υποστηρίξουν το έργο όλων των συναδέλφων.

Μέσα από το πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator Expert η αμερικάνικη εταιρεία δημιουργεί μια παγκόσμια και αποκλειστική κοινότητα, η οποία χαράζει το δρόμο στους συναδέλφους τους  για να μοιράζονται τις ιδέες τους, να δοκιμάζουν νέες προσεγγίσεις και να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον. Φέτος, η Microsoft επέλεξε 800 ηγετικές προσωπικότητες από το χώρο της καινοτόμας εκπαίδευσης, που κατέχουν την τεχνολογία και επιθυμούν να ενισχύσουν την εμβέλεια και την φωνή τους.  
Οι MIE Experts συνεργάζονται στενά με τη Microsoft με στόχο να εισάγουν την καινοτομία στην εκπαίδευση, να αναπτύξουν την ικανότητα του εκπαιδευτικού στο να χρησιμοποιεί την τεχνολογία για τη βελτίωση της μάθησης και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους για τους τρόπους με τους οποίους  η τεχνολογία βελτιώνει τη μάθηση και τη διδασκαλία. Επιπρόσθετα, καθοδηγούν και άλλους εκπαιδευτικούς και βοηθούν στην εκπαίδευση τους σε εκπαιδευτικές τεχνολογίες και σε προϊόντα και εργαλεία της Microsoft.
O ρόλος των Εxpert Educators στην τοπική τους κοινότητα είναι να:
- Υποστηρίξουν τους εκπαιδευτικούς πάνω στη χρήση της τεχνολογίας για την βελτίωση της μάθησης
- Συμβουλεύουν την Microsoft ή άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την ένταξη των νέων τεχνολογιών έτσι ώστε να έχουν παιδαγωγικές βάσεις
- Να παρουσιάζουν την χρήση των τεχνολογιών Microsoft στην ανάπτυξη των μαθησιακών στόχων στην ειδικότητα τους σε συνέδρια, εκδηλώσεις και επιμορφώσεις.
Ως ΜIE Experts, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν επιπλέον τα παρακάτω πλεονεκτήματα:
- Δωρεάν εργαλεία Microsoft και τεχνολογίες
- Αποκλειστικές ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης
- Δυνατότητα συμμετοχής σε case studies, συνέδρια ως ομιλητές και υποστήριξη στην ανάπτυξη υλικού
- Δυνατότητα να κερδίσουν ταξίδι στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Microsoft στην Εκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί στο Redmond Ουάσινγκτον ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2015.
Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που επιλέχτηκαν από τη Microsoft είναι:
Γιάννης Σουδίας, Δάσκαλος στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας
Ιωάννα Κομνηνού, 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών «Γεννάδειο», Θεολόγος, Φιλόλογος, Οικ. Οικονομίας , Dr, MPhil
Δημήτριος Ν. Χαραλαμπίδης, Θεολόγος, PhD, MSc, Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph
Άρης Δακανάλης, Φυσικός, MSc, MA, Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph
Δημήτρης Πριμάλης, Καθηγητής Αγγλικών στα Εκπαιδευτήρια Δούκα
Γρηγόρης Ζερβός, Δάσκαλος – Υποδιευθυντής στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου
Νίκος Καλοσκάμης, Καθηγητής Πληροφορικής στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου
Ιωάννα Τσιλιγιάννη, Φιλόλογος στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα
Κώστας Δημητρίου, Καθηγητής πληροφορίκης PhD, Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα
Βασίλης Οικονόμου, Εκπαιδευτικός, ειδικός στην αξιοποίηση της Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση, Εκπαιδευτήρια Δούκα

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain