Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

LG: Οι τεχνολογικές τάσεις για το 2015Το ‘internet of things’, τα ‘wearables’ και οι βελτιωμένες δυνατότητες γνωστών τεχνολογιών, όπως το mobile και το cloud, αναμένεται να διαμορφώσουν ένα ευρύτερο τεχνολογικό τοπίο μέσα στο 2015, σύμφωνα με την LG. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, η έμφαση δεν θα δίνεται στα νέα προϊόντα και τις εφαρμογές, αλλά στο πώς όλα αυτά θα μπορούν να συνδυάζονται με στόχο τη δραστική βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων.


Wearables
Το 2015, η μεγάλη πρόκληση θα είναι η προώθηση τάσεων που θα ενσωματώνουν προηγμένες εφαρμογές της τεχνολογίας στα προϊόντα της σύγχρονης μόδας. Τα smartwatches είναι βέβαιο ότι θα αφομοιώσουν τις σχεδιαστικές τάσεις της εποχής και παράλληλα θα αποκτήσουν επιπλέον δυνατότητες, σε μια προσπάθεια να καταστούν αναπόσπαστο μέρος της ζωής των καταναλωτών.

Τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED ή Quantum Dot
Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ότι η αγορά των high-end τηλεοράσεων έχει αποτελέσει ‘πεδίο μάχης' για την ανάδειξη της τεχνολογίας που θα καταφέρει να κυριαρχήσει στο ενδιαφέρον των καταναλωτών. Σύμφωνα με την LG, o πραγματικός ανταγωνισμός όμως για το 2015 θα εντοπιστεί στις τεχνολογίες OLED και Quantum Dot (QD), με την τελευταία να υπόσχεται καλή ποιότητα εικόνας με πολύ χαμηλότερο κόστος, καθώς περιλαμβάνει την ενσωμάτωση μιας λεπτής μεμβράνης από μικροσκοπικούς φωτο-κρυστάλλους σε ένα απλό πάνελ LCD. Ωστόσο, η LG υπογραμμίζει ωστόσο ότι η ποιότητα της εικόνας που προσφέρει η OLED είναι αξεπέραστη.

Συσκευές που επικοινωνούν: 'The Internet of Things'
Ο αριθμός των συσκευών με σύνδεση στο διαδίκτυο έχει ήδη ξεπεράσει τον πληθυσμό της γης, ενώ αν διατηρηθεί η σημερινή τάση, το 2020 ο αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών αναμένεται να βρίσκεται μεταξύ 26 (Gartner) και 220 (IDC) δισεκατομμυρίων συσκευών.
Το "Internet of Things" (IoT) είναι ένα όραμα που υλοποιείται μέσα από μια μοναδική σύγκλιση τεχνολογιών, όπως  οι κινητές επικοινωνίες, το open hardware, τα big data, η τεχνητή νοημοσύνη, το cloud computing και το 3D printing. Οι κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας αναζητούν ήδη τρόπους να τιθασεύσουν τις - πρακτικά άπειρες - δυνατότητες που θα μας προσφέρει η νέα πραγματικότητα. Ένα τεράστιο δίκτυο ανθρώπων, μηχανών και δεδομένων που θα επιτρέπει την επικοινωνία όλων με όλους και με όλα, δείχνει να γίνεται η θερμοκοιτίδα άπειρων μικρών αλλαγών που θα προξενήσουν όμως ασύλληπτα  μεγάλες αλλαγές στον τρόπο της καθημερινής μας ζωής.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain