Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Google Year in Search 2014: Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις στην Ελλάδα και στον κόσμο [Video]



Μετά από χρόνια χρήσης του όρου “Zeitgeist” η Google αποφάσισε να δημοσιεύσει τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις της χρονιάς ως “Year in Search” και αποκαλύπτει ότι το μεγαλύτερο trend ήταν ο θάνατος του Robin Williams, κάτι που οδήγησε σε σημαντική αύξηση των αναζητήσεων για την κατάθλιψη και την ψυχική υγεία.

Άλλες σημαντικές αναζητήσεις ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και ο ιός Έμπολα, ενώ σε ό,τι αφορά το χαμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines προκαλεί εντύπωση ότι έγιναν περισσότερες αναζητήσεις με τον όρο “mh370 found” παρά με τον “mh370 lost”. Στην κορυφαία δεκάδα αναζητήσεων δεν συμπεριλαμβάνεται κανένα τεχνολογικό προϊόν, αλλά το Flappy Bird βρίσκεται στην 6η θέση!
Πάντως, η Google έχει δημιουργήσει λίστες Top 10 αναζητήσεων ανά κατηγορία και στα Consumer Electronics την κορυφή πήρε το iPhone 6:
Top 10 Consumer Electronics Trends 2014
  1. iPhone 6
  2. Samsung Galaxy S5
  3. Nexus 6
  4. Moto G
  5. Samsung Galaxy Note 4
  6. LG G3
  7. Xbox One
  8. Apple Watch
  9. Nokia X
  10. iPad Air
Η Google έχει δημιουργήσει μια ειδική υποσελίδα για την ανασκόπηση του 2014, την οποία μπορείτε να δείτε και στα Ελληνικά, καθώς και τρεις κατηγορίες με το Top 10 των trends για αναζητήσεις, πρόσωπα και events. “Αμφίπολη”, “Robin Williams” και “εκλογές 2014″ είναι στην πρώτη θέση κάθε κατηγορίας αντίστοιχα.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain