Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Οι δημοφιλέστεροι καλλιτέχνες του 2014 Σύμφωνα με το Spotify.Λίγο πριν το κλείσιμο της χρονιάς το Spotify δημοσιεύει τις λίστες με τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες, όπως αυτοί αναδείχθηκαν από τα ακούσματα των 50 εκατομμυρίων χρηστών της υπηρεσίας. Στην κορυφή συναντάμε τον Ed Sheeran, το Βρετανό τραγουδιστή και τραγουδοποιό, με περισσότερα από 860 εκατομμύρια streams σε όλο τον κόσμο. Το άλμπουμ του X που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο είναι επίσης το πιο δημοφιλές στο Spotify με περισσότερα από 430 εκατομμύρια streams.

Αντίστοιχα, η Katy Perry αναδεικνύεται ως η πιο δημοφιλής γυναίκα καλλιτέχνης για το 2014, αποσπώντας τον τίτλο από τη Rihanna που τον κατείχε για δυο συνεχόμενα έτη. Το τραγούδι Dark Horse βρισκόταν για 11 εβδομάδες στην κορυφή του US Top 50 chart του Spotify, το μεγαλύτερο διάστημα από κάθε άλλο κομμάτι κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Ο Ιρλανδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Hozier, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες του Spotify Spotligh για το 2014, ξεχώρισε από νωρίς στο Spotify Viral Chart, πριν ακόμα ανακαλυφθεί από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Καταλαμβάνοντας μια θέση στο Spotify Viral Chart για 47 εβδομάδες και κατέχοντας τον τίτλο του πιο viral κομματιού με το Take Me To Church, ο Hozier έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πλέον ανερχόμενους καλλιτέχνες του 2014 σκαρφαλώνοντας στην κορυφή.
Το Happy του Pharrell Williams είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι και ο ύμνος της pop μουσικής για το 2014, με περισσότερες από 260 εκ. streams στο Spotify .
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2014, δημιουργήθηκαν περισσότερες από 733 εκ. playlists, με την playlist Today’s Top Hits’ να είναι η πιο δημοφιλής με περισσότερους από 2,3 εκ. followers. Το Spotify αποκάλυψε επίσης ότι η 10ηΟκτωβρίου ήταν επισήμως η πιο θορυβώδης μέρα του έτους, με τα περισσότερα streams heavy rock και metal μουσικής από κάθε άλλη, ενώ την 30η Μαΐου μεταδόθηκαν συνεχόμενα οι περισσότερες playlists με τον τίτλο ‘happy’.
Οι προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών
Οι  προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών του Spotify, φέρνουν ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες δυο συγκροτήματα. Οι  Arctic Monkeys βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων ενώ οι Coldplay καταλαμβάνουν την  3η θέση. Στη 2η θέση των προτιμήσεων βρίσκεται ο Eminem, ενώ ο Avicii και ο Calvin Harris βρίσκονται στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα.          
Στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες για το 2014 με βάση τα streams, βρίσκονται και δύο Έλληνες καλλιτέχνες. Ο Αντώνης Ρέμος και ο Παντελής Παντελίδης φιγουράρουν ανάμεσα στους 20 πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως τους κατέταξαν οι Έλληνες χρήστες του Spotify, καταλαμβάνοντας την 15η και την 19η θέση αντίστοιχα.
Οι προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών σχετικά με τα πιο δημοφιλή τραγούδια του 2014 φέρνουν στην κορυφή το Happy του Pharrell Williams, ένα κομμάτι που έγινε παγκόσμια επιτυχία.  Στη 2η θέση βρίσκεται το Counting Stars των OneRepublic ενώ η τριάδα κλείνει με το Do I Wanna Know? των Arctic Monkeys. Στις δύο τελευταίες θέσεις της πεντάδας βρίσκονται δύο καλοκαιρινά κομμάτια: το Waves από τον Mr. Probz σε remix του Robin Schulz και το Summer του Calvin Harris που βρίσκονται στην 4η και 5η  θέση αντίστοιχα.
Στη λίστα με τα πέντε κορυφαία άλμπουμ βρίσκεται το X του Ed Sheeran, του κορυφαίου καλλιτέχνη για φέτος στο Spotify. Ακολουθεί το The New Classic από την Iggy Azalea, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το GIRL του Pharrell Williams. Το V από τους Maroon 5 βρίσκεται στην 4η θέση και η πεντάδα κλείνει με το άλμπουμ My Everything της πρωτοεμφανιζόμενης  Ariana Grande.
Στην κορυφή των viral τραγουδιών για το 2014 σύμφωνα με τους Έλληνες χρήστες της υπηρεσίας, βρίσκεται το I See Fire του Ed Sheeran. Ακολουθεί το All of Me του John Legend ενώ στην 3η θέση βρίσκεται το Waves του Mr. Probz σε remix του Robin Schulz. Την 4η και 5η θέση αντίστοιχα καταλαμβάνουν τα κομμάτια Changes των Faul & Wad Ad και Dernière Danse της Indila. Στη λίστα με τα viral τραγούδια που ξεχώρισαν βρίσκεται και το κομμάτι  Η επιμονή σου από την Ελεονώρα Ζουγανέλη, το οποίο καταλαμβάνει την 6η θέση. 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μουσικές τάσεις του 2014 μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα spotify.com/2014, ενώ οι χρήστες του Spotify  θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους προσωπική κάρτα Year in Music 2014 και να τη μοιραστούν στα social media. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πόσες ώρες άκουσαν μουσική στο Spotify, ποια είδη μουσικής άκουσαν περισσότερο, τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες ανάλογα με την εποχή του χρόνου, καθώς και ποια ήταν η μέρα που άκουσαν περισσότερο μουσική.
Τέλος, για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, το Spotify προσφέρει μια προσφορά για όσους δεν είναι χρήστες της υπηρεσίας, οι οποίοι αγοράζοντας 1 μήνα premium συνδρομής στην τιμή των 6,99 ευρώ λαμβάνουν άλλους 2 μήνες δωρεάν. 

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain