Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών-ηγετών από τον ΟΤΕ Άμεση πρόσληψη 10 νέων έως 28 ετών και εκπαίδευσή τους σε ολόκληρο το φάσμα λειτουργιών του Οργανισμού.



Ένα σημαντικό πρόγραμμα μέσω του οποίου φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει τα νέα στελέχη-ηγέτες της ελληνικής αγοράς εγκαινιάζει από σήμερα ο ΟΤΕ, κάτω από την ομπρέλα «Graduate Trainee Program». Ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο την προσέλκυση ταλέντου στον Οργανισμό, καθώς η εταιρεία θα προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη 10 νέων έως 28 ετών οι οποίοι θα περάσουν με επιτυχία μια αυστηρή διαδικασία επιλογής. Σχεδόν ταυτόχρονα με την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, ο Οργανισμός θα υλοποιήσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα εκπαίδευσης για 30 ήδη εργαζόμενους του ΟΤΕ.

Έλλειμμα ηγεσίας και αντιμετώπισή του
Στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης του προγράμματος, οι άνθρωποι του ΟΤΕ στάθηκαν στο έλλειμμα ηγεσίας που παρατηρείται συνολικά στον επιχειρηματικό χώρο. Ένα έλλειμμα που έγινε εντονότερο, λόγω της οικονομικής κρίσης, του μεγάλου ανταγωνισμού των επιχειρήσεων, της πίεσης για κέρδη και για μείωση του κόστους λειτουργιών. Φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στο σύνολο του επιχειρηματικού κλάδου και όχι απαραίτητα μόνο στην ελληνική αγορά.  Στόχος λοιπόν της ομάδας του ΟΤΕ που δημιούργησε το πρόγραμμα είναι να δημιουργηθεί ο απαραίτητος μηχανισμός μέσα από τον οποίο θα αναδειχθούν ικανά στελέχη που θα αναπτύξουν τα ταλέντα τους και θα μπορούν αργότερα να ηγηθούν στις εργασιακές ομάδες που ανήκουν και γιατί όχι μεταγενέστερα σε εταιρείες.
Μέσα από το Graduate Trainee Program, o OTE θα προσφέρει την ευκαιρία σε 10 νέους εκτός του Οργανισμού να περάσουν από ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης 18 μηνών σε σχεδόν όλο το φάσμα λειτουργιών της εταιρείας, αποκτώντας σημαντική εμπειρία σε ένα διεθνές εργασιακό περιβάλλον που θα τους παρέχει συνεχές κίνητρο να αναπτύξουν τις δυνατότητες τους. Η διαδικασία αιτήσεων ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί μέχρι τις 30/12, ενώ η ολοκλήρωσης της διαδικασίας επιλογής εκτιμάται για το Μάρτιο του 2015, οπότε και ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη (με αορίστου χρόνου συμβάσεις εργασίας) τους 10 νέους που ξεχώρισαν. Απαραίτητα προσόντα για τους υποψηφίους, εκτός της ηλικίας, είναι η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, η δυνατότητα εργασίας και στο εξωτερικό, η γνώση αγγλικών σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ δεν είναι απαραίτητο να έχει κάποια προϋπηρεσία. Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσα από το ειδικό site.
Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει τρεις φάσεις: η πρώτη την αποστολή των αιτήσεων, τη συμπλήρωση ενός τεστ ικανοτήτων αλλά και ενός ερωτηματολογίου προσωπικότητας, η δεύτερη δύο κύκλους ατομικών συνεντεύξεων και ένα εργαστήριο επαγγελματικής ανάπτυξης, ενώ η τρίτη ένα κέντρο αξιολόγησης από ανώτερα στελέχη του Οργανισμού, στο οποίο οι υποψήφιοι θα περάσουν από ατομικές και ομαδικές ασκήσεις. Οι 10 καλύτεροι, που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το σύνολο της διαδικασίας θα λάβουν την πρόταση συνεργασίας.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι καθόλη την παραπάνω διαδικασία, οι υποψήφιοι θα λαμβάνουν συνεχές feedback, όχι μόνο για το αν πέρασαν με επιτυχία ή όχι κάποια από τις φάσεις του προγράμματος αλλά και για τις ικανότητες και τις δυνατότητές τους, ενώ όσο προχωρούν στη διαδικασία το feedback αυτό θα είναι περισσότερο προσωποποιημένο.
Μετά την ολοκλήρωση της επιλογής, οι 10 «εκλεκτοί νέοι» θα περάσουν ένα 18μηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης, στο οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι θα αμοίβονται κανονικά, μέσω του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω σε συγκεκριμένα projects σε διάφορους τομείς της εταιρείας. Και σ’ αυτό το διάστημα, θα λαμβάνουν συνεχή ενημέρωση από τα διοικητικά στελέχη του ΟΤΕ σχετικά με τις δυνατότητές τους αλλά και την πορεία τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ τόνισε την δέσμευση της διοικητικής ομάδας να ασχοληθεί ενεργά με το πρόγραμμα «εκκόλαψης των νέων ηγετών» σε κάθε τους βήμα.
Σχεδόν ταυτόχρονα με το πρόγραμμα προσέλκυσης ταλέντων από την «εξωτερική αγορά» ο ΟΤΕ (κάτω από την ίδια ομπρέλα) θα υλοποιήσει ένα αντίστοιχο εσωτερικό πρόγραμμα εκπαίδευσης 30 ήδη νέων στελεχών του Οργανισμού, το οποίο θα είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις αναπτυξιακές ανάγκες κάθε εργαζόμενου. Η επιλογή των 30 συμμετεχόντων θα γίνει μέσα από μια ολοκληρωμένη, μεθοδική διαδικασία, αντίστοιχη με αυτή του εξωτερικού προγράμματος που ξεκινάει με την εκδήλωση ενδιαφέροντος των ίδιων των εργαζομένων.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι δεν πρόκειται για μια ενέργεια χωρίς συνέχεια, καθώς ο Οργανισμός έχει ως στόχο να το επαναλαμβάνει κάθε δύο χρόνια.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain