Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Αύξηση στα επίπεδα ασφάλειας από την Apple Σύμφωνα με τον Tim Cook



Όπως αναμενόταν, σε χθεσινή συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple έκανε λόγο ότι η Apple θα προχωρήσει στην αύξηση των μέτρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων που αποθηκεύουν οι χρήστες στην cloud υπηρεσία της εταιρείας.

Η απόφαση είναι βεβαίως αποτέλεσμα της πρόσφατης διαρροής γυμνών φωτογραφιών γνωστών προσώπων της showbiz και αποτελεί, πέρα από τον ουσιαστικό της σκοπό και μια προσπάθεια της Apple να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που δημιουργήθηκε.
Σύμφωνα με τον Tim Cook, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η εταιρεία θα προχωρήσει σε δύο κύριες ενέργειες. Σε πρώτη φάση οι χρήστες των υπηρεσιών iCloud και iTunes θα ειδοποιούνται απευθείας στις συσκευές τους σε περίπτωση που από κάποια μη εγγεγραμμένη συσκευή γίνεται προσπάθεια για αλλαγή των κωδικών. Η συγκεκριμένη ενέργεια, αν και δεν λύνει πλήρως το πρόβλημα, αποτελεί σίγουρα μια βελτίωση, καθώς μέχρι τώρα σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι χρήστες ειδοποιούνταν μόνο μέσω email.
Ταυτόχρονα, υιοθετείται από την Apple η επικύρωση της ταυτότητας των χρηστών μέσω δύο βημάτων (2 step authentication) μια λύση αντίστοιχη με αυτή που έχουμε δει από άλλες εταιρείες-υπηρεσίες εδώ και πολύ καιρό (π.χ. Google). Ειδικότερα, οι χρήστες που είτε θα σετάρουν για πρώτη φορά το iTunes είτε θα σετάρουν μια ακόμα συσκευή, θα λαμβάνουν μήνυμα στο iPhone (που έχουν δηλώσει) με ένα δεύτερο κωδικό ώστε να προχωρήσουν τη διαδικασία.   
Και οι δύο αλλαγές αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες με το λανσάρισμα του νέου λειτουργικού iOS 8. Με δεδομένο ότι το νέο iPhone παρουσιάζεται την επόμενη Τρίτη, στο επόμενο 15νθήμερο θα είναι διαθέσιμο και το νέο λειτουργικό.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain