Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Το κόστος παραγωγής του Galaxy S IV


Έως και 15% πιο ακριβά κοστίζει στη Samsung σε σχέση με το Galaxy S III

Το κόστος παραγωγής της Samsung για το Galaxy S IV αυξήθηκε κατά 15% από ό,τι ήταν για τον προκάτοχό του. Η σημαντικότερες αλλαγές εστιάζονται στην αναβαθμισμένη οθόνη, τους αισθητήρες, τον επεξεργαστή και τη μνήμη, σύμφωνα με μία ανάλυση της IHS iSuppli.

Η τελευταία ναυαρχίδα της Samsung κοστίζει στην εταιρία 236 δολάρια για την παραγωγή της, σύμφωνα με πληροφορίες που ανέλυσε η IHS. Μάλιστα, τονίζεται πως η έκδοση με HSPA+ κοστίζει συνολικά 252,5 δολάρια, τη στιγμή που η LTE έκδοση είναι λίγο φθηνότερη στα 233 δολάρια.

Ο αναλυτής της IHS, Vincent Leung δήλωσε σε μία συνέντευξη τύπου πως “ανάμεσα στις αναβαθμίσεις, βρίσκουμε μία μεγαλύτερη, υψηλής ανάλυση οθόνη, έναν πολύ ισχυρό επεξεργαστή, και ένα πλήθος από νέους αισθητήρες που αποτελούν ρεκόρ για αυτή την κατηγορία συσκευών”.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα AMOLED οθόνη με ανάλυση 1920x1080 του Galaxy S IV, κοστίζει 75 δολάρια στην εταιρία, με την αντίστοιχη του Galaxy S III να κοστίζει 65 δολάρια. Επίσης, οι αισθητήρες της νέας συσκευής ανεβάζουν το κόστος κατά 16 δολάρια, όταν στο S3 το κόστος τους έφτανε στα 12,7 δολάρια.

Μεγάλη διαφορά στην τιμή παρουσιάζει και ο επεξεργαστής, με το νέο Exynos 5 Octa να κοστίζει 30 δολάρια, όταν το κόστος για τον επεξεργαστή του προηγούμενου μοντέλου ήταν στα 17,5 δολάρια.

Οι αναλυτές της IHS πιστεύουν πως η ίδια η Samsung κατασκευάζει το 63% των εξαρτημάτων του S4, με συνολικό κόστος 149 δολάρια, ενώ τα υπόλοιπα τα προμηθεύεται από τις Intel και Broadcom.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain