Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ετοιμαστείτε για preview του Ubuntu Touch για Nexus tablets αλλά και για Ubuntu tablet στο MWC 2013



Μόλις ένα μήνα μετά την «αποκάλυψη» του λειτουργικού Ubuntu για smartphones,  η Canonicalλανσάρει το λειτουργικό για tablet. Το Ubuntu για tablets, είναι παραμετροποιημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιλαμβάνεται την αφή και η περιήγηση μέσα στο λειτουργικό κατορθώνεται με gestures στην άκρη της οθόνης . Για το Ubuntu δεν απαιτείται κάποιο φυσικό πλήκτρο.
Υπάρχει ένα ενιαίο hub για αναζήτηση, εφαρμογές και περιεχόμενο, ενώ  το κέντρο ειδοποιήσεων φαίνεται εκπληκτικά χρηστικό και θυμίζει  τα Windows 8 στην εύκολη πρόσβαση σε ειδοποιήσεις, ρυθμίσεις και συνδεσιμότητα με άλλες συσκευές.
Η συνεργασία μεταξύ των συσκευών που χρησιμοποιούν Ubuntu είναι απροβλημάτιστη, λέει η Canonical και κάτι που μας προκαλεί ενδιαφέρον στο παρακάτω βίντεο είναι πως ενδεχομένως να δούμε μία συσκευή σαν το PadFone, ώστε με μία συσκευή να έχει κάποιος τα πάντα.
Στα χαρακτηριστικά του νέου Ubuntu για tablets προσθέστε και το voice control, για το οποίο αναμένουμε να δούμε την αποτελεσματικότητά του και σημειώστε το γεγονός ότι το νέο λειτουργικό, θα υποστηρίζει πολλαπλούς χρήστες και guest mode, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορείτε να μοιράζεστε το tablet σας με άλλους. Η χαρά του ανοιχτού λογισμικού που συνειδητοποιεί τις ανάγκες των χρηστών.

Σημειώστε πως, παρά τη φημολογία των προηγούμενων ορών, η Canonical δεν ανακοίνωσε κάποιονκατασκευαστή που θα δείξει αμιγώς Ubuntu tablet. Σύμφωνα με την σελίδα της, ο οποιοσδήποτε κατασκευαστής μπορεί να υποστηριχτεί από το Ubuntu καθώς, το λειτουργικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από tablets διαστάσεων από 6 έως 20 ίντσες. Μας ενημερώνουν ότι κατά την διάρκεια του MWC στη Βαρκελώνη θα δούμε Ubuntu tablet ενώ οι κάτοχοι Nexus 7 και Nexus 10 θα μπορούν να κάνουν download το λειτουργικό, από την 21η Φεβρουαρίου, από εδώ.
Απολαύστε το βίντεο και περιμένετε τα ακόμα καλύτερα. Τα καλύτερα του Ubuntu.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain